Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Luka Petrović u Trebinju: Rušeći RS i SNSD, opozicija u RS srušila je sebe

  Podijeli:

  TREBINJE – „Može li Mladen Bosić da objasni odakle Nebojši Vukanoviću 50 hiljada evra? Može li Vukota Govedarica da odgovori, ako je afera „Papak 2“, koštala 50 hiljada evra, koliko je koštala afera „Papak 1“ i mogu li nam reći koliko će koštati naredna afera, kojom opozicija u RS želi da sruši sistem u ovom entitetu“, pita ovo Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a.

  Luka Petrović (Foto: Moja Hercegovina)
  Luka Petrović (Foto: Moja Hercegovina)

  Osvrćući se na aferu u vezi sa snimkom, na kome se navodno čuje glas odbjeglog i presuđenog kriminalca Mila Radišića, i niz novih audio snimaka koji su se nakon toga pojavili, na današnjoj konferenciji za novinare u Trebinju Petrović je iznio uvjerenje da su to koraci kojim opozicija želi da sruši RS, a da su akteri u tom procesu, potkupljujući ljude, bili upravo Bojo Gašanović i Nebojša Vukanović.

  „Pozivam nadležne institucije RS da ovome posvete posebnu pažnju i da se ovaj slučaj ispita do kraja. Opozicija je, rušeći RS i SNSD srušila sebe. Mi ovakvu opoziciju ne priznajemo. Odakle Savezu za promjene „crni fondovi“ iz kojih finansira akcije poput ove koja je posljednjih dana potresla javnost u Republici Srpskoj. Zašto su zloupotrijebili i potrošili Nebojšu Vukanovića zbog 1.000 evra. Predstavnici Saveza za promjene vjerovatno se i plaše da dođu u RS. Dokazali su evo da su spremni na sve da bi srušili vlast ovdje. No, to im neće poći za rukom“, uvjeren je Petrović.

  „Zar vam nije stalo do Republike Srpske“

  Petrović smatra da SDS-ova želja za ponovni dolazak na vlast u stvari znači povratak nesigurnosti i krimogenizacije u RS.

  On uvjerava da je afera koja ovih dana potresa javnost u RS pokazala koliku podršku SNSD ima kod građana. Na adresu ove stranke, kaže generalni sekretar Luka Petrović, od brojnih građana stižu poruke podrške predsjedniku Srpske.

  „Najveći problem Saveza za promjene je što je RS stabilna i jaka. Oni žele da izazovu nestabilnost i misle da će slabljenjem RS oslabiti SNSD. Ovo što oni rade nije politika, već vraćanje kriminalu i mračnoj istoriji u RS“, smatra Petrović.

  On je danas komentarisao nedolazak predstavnika Saveza za promjene na sastanak kod predsjenika Srpske Milorada Dodika. Stav SNSD-a je da je to nedopustivo i da takav čin najbolje pokazuje odnos Saveza za promjene prema institucijama RS.

  Osnovno je, zaključuje Petrović, da predstavnici Republike Srpske na nivou BiH moraju da imaju kontakt sa rukovodstvom i predstavnicima u RS.

  Nikolija Bjelica 

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI