Početna  /  Luka Petrović u Trebinju: Rušeći RS i SNSD, opozicija u RS srušila je sebe
Hercegovina

Luka Petrović u Trebinju: Rušeći RS i SNSD, opozicija u RS srušila je sebe

TREBINJE – „Može li Mladen Bosić da objasni odakle Nebojši Vukanoviću 50 hiljada evra? Može li Vukota Govedarica da odgovori, ako je afera „Papak 2“, koštala 50 hiljada evra, koliko je koštala afera „Papak 1“ i mogu li nam reći koliko će koštati naredna afera, kojom opozicija u RS želi da sruši sistem u ovom entitetu“, pita ovo Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a.

Luka Petrović (Foto: Moja Hercegovina)
Luka Petrović (Foto: Moja Hercegovina)

Osvrćući se na aferu u vezi sa snimkom, na kome se navodno čuje glas odbjeglog i presuđenog kriminalca Mila Radišića, i niz novih audio snimaka koji su se nakon toga pojavili, na današnjoj konferenciji za novinare u Trebinju Petrović je iznio uvjerenje da su to koraci kojim opozicija želi da sruši RS, a da su akteri u tom procesu, potkupljujući ljude, bili upravo Bojo Gašanović i Nebojša Vukanović.

„Pozivam nadležne institucije RS da ovome posvete posebnu pažnju i da se ovaj slučaj ispita do kraja. Opozicija je, rušeći RS i SNSD srušila sebe. Mi ovakvu opoziciju ne priznajemo. Odakle Savezu za promjene „crni fondovi“ iz kojih finansira akcije poput ove koja je posljednjih dana potresla javnost u Republici Srpskoj. Zašto su zloupotrijebili i potrošili Nebojšu Vukanovića zbog 1.000 evra. Predstavnici Saveza za promjene vjerovatno se i plaše da dođu u RS. Dokazali su evo da su spremni na sve da bi srušili vlast ovdje. No, to im neće poći za rukom“, uvjeren je Petrović.

„Zar vam nije stalo do Republike Srpske“

Petrović smatra da SDS-ova želja za ponovni dolazak na vlast u stvari znači povratak nesigurnosti i krimogenizacije u RS.

On uvjerava da je afera koja ovih dana potresa javnost u RS pokazala koliku podršku SNSD ima kod građana. Na adresu ove stranke, kaže generalni sekretar Luka Petrović, od brojnih građana stižu poruke podrške predsjedniku Srpske.

„Najveći problem Saveza za promjene je što je RS stabilna i jaka. Oni žele da izazovu nestabilnost i misle da će slabljenjem RS oslabiti SNSD. Ovo što oni rade nije politika, već vraćanje kriminalu i mračnoj istoriji u RS“, smatra Petrović.

On je danas komentarisao nedolazak predstavnika Saveza za promjene na sastanak kod predsjenika Srpske Milorada Dodika. Stav SNSD-a je da je to nedopustivo i da takav čin najbolje pokazuje odnos Saveza za promjene prema institucijama RS.

Osnovno je, zaključuje Petrović, da predstavnici Republike Srpske na nivou BiH moraju da imaju kontakt sa rukovodstvom i predstavnicima u RS.

Nikolija Bjelica 

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • To kralju da nije tebe Trebinje i RS nebi niti postojala, mogao bi reći trebinjcima gdje si bio u ratu, odakle stan u BG, odakle velika kućetina na Ivanici, sve je to nastalo u posljednjih par godina, da nepričam mnoge stvari koje znaju i ptice na grani ali nesmiju se spominjati dok režim nebude demokratski smijenjen na izborima…Odlično poznajem situaciju u trebinjskom SNSD-u, i znam kakva je situacija od kada je tebe Baja eksponirao, sve si slobodoumne pripadnike stranke otjerao,Niko školovan nije ostao oko tebe čast izuzecima, poput Šupića, Butulije, i ostalih pojedinaca. Jadna je partija u kojoj Vi gosp. Petroviću odlučujete neprikosnoveno,..

0 Shares
0 Shares
Copy link