Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Komemoracija Glogovcu: Trebinjci se oprostili od slavnog glumca

  Podijeli:

   TREBINJE – Komemoracija velikom čovjeku i glumcu, Nebojši Glogovcu, koji je nakon kraće bolesti preminuo u petak, danas je održana u Kulturnom centru u Trebinju. Glogovcu su počast odali gradski predstavnici ali i veliki broj građana koji su se prije i nakon održane komemoracije upisivali u knjigu žalosti.

  Organizator i inicijator komemoracije bili su trebinjski glumci, Gradska uprava i Herceg televizija.

  Željko Milošević, glumac i reditelj, prigodnim riječima se oprostio jednog od najvećih glumaca koje je ovaj prostor dao izrazivši žaljenje što Glogovac nije stigao da realizuje želju da bude angažovan i u trebinjskom pozorištu.

  “Nekako mi se čini da smo mi više bili Glogovčevi, nego on naš. Svako Nebojšino izgovaranje riječi Trebinje vrijedilo je više nego stotinu munja koje osvjetljavaju naš grad”, rekao je između ostalog Milošević.

  Pored Miloševića, učešće u programu su uzele i trebinjske glumice Vesna Đurić i Jefimija Ot koje su nas podsjetile na neke bitne izjave i stavove koje je Glogovac iznosio u intervjuima.

  Oproštaj je tekao uz muzičku pratnju Milice Dimitrić, glumice i profesorice viole, koja se takođe obratila prisutnima.

  Na današnjoj komemoraciji prikazan je film ”Trebinje svom Nebojši”, koji je kroz prikaz fotografija, značajnih uloga i isječaka iz intervjua, predstavljao presjek Nebojšine karijere.

  Knjiga žalosti će biti otvorena još danas, u holu Kulturnog centra Trebinje, do 14 časova.

  Bard glumišta ovih prostora, Nebojša Glogovac, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a opelo počinje u 14 časova.

  Igor Svrdlin

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI