Početna  /  Kajganić za Impuls: Tužilaštvo će adekvatno reagovati i u Zvorniku i Doboju
Izdvajamo Republika Srpska

Kajganić za Impuls: Tužilaštvo će adekvatno reagovati i u Zvorniku i Doboju

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će reagovati u skladu sa zakonom na svim biračkim mjestima sa kojih dobije prijave, kao što je reagovalo i u Novom Gradu, gdje su pojedina lica lišena slobode, rekao je u izjavi za Impuls v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić.

Pojedini mediji javljaju da je u Doboju došlo do haosa na biračkim mjestima, kao i da je napadnut i pretučen posmatrač OSCE-a. U Zvorniku su, navodno, ispred biračkih mjesta uočeni naoružani pojedinci koji vrše pritisak na članove biračkih odbora i glasača. Predstavnici Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića su izjavili da su u znak protesta povukli posmatrače sa biračkih mjesta u ovom gradu.

“Što se tiče Zvornika nadležan je tužilac u Tuzli, u regionalnoj kancelariji koja pokriva to područje. U komunikaciji je sa policijskim agencijama oko svih dešavanjana na terenu. Najbitnije je danas, da kao što smo imali situaciju u Novom Gradu,  posmatrači odrade svoj dio posla što se tiče prijavljivanja samih predmeta i policija koja je na svakom biračkom mjestu. Oni obavještavaju najbližeg tužioca”, kaže Kajganić. On napominje da je obezbjeđenje samih izbornih mjesta  u nadležnosti entitetskih MUP-ova.

“Ako dođemo do dokaza, kao što je primjer u Novom Gradu, da su glasački listići falsifikovani, preduzećemo gonjenje i završiti taj predmet pred Sudom BiH”, poručio je v.d. glavnog tužioca.

CIK BiH je ranije saopštio da je zabilježeno više incidenata na biračkim mjestima širom BiH, kao i da je do podne zabilježena veća izlaznost glasača nego na prethodnim opštim izborima.

Izvor: Impuls

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap