Početna  /  Izuzetan uspjeh vinarije Bojanić – Bronzana medalja na prestižnom Decanter-u!
Izdvajamo Trebinje

Izuzetan uspjeh vinarije Bojanić – Bronzana medalja na prestižnom Decanter-u!

Vinarija Bojanić prije nekoliko dana nagrađena je izuzetnim priznanjem u Londonu. Naime, na čuvenom Decanter ocjenjivanju njihova žilavka je dobila 87 poena, od maksimalnih 100 čime je nagrađena bronzanom medaljom. Stevo Bojanić kaže da je izuzetno ponosan ovim uspjehom i da još uvijek nije ni svjestan kakv uspjeh su postigli. Dodaje da medalja još više dobija na značaju jer u ovoj kategoriji nije bilo zlatnih ni srebrnih medalja.

”Decanter je jedno od najprestižnijih i najstrožijih vinskih ocjenjivanja na svijetu. Ove godine, više od 18.000 vina iz cijelog svijeta učestvovalo je na ovom takmičenju u Londonu. Vina su ocjenjivana od strane poznatih svjetskih stručnjaka sa titulom ‘Master of Wine’, koji su prepoznati po svojoj ekspertizi i nepristrasnosti. Za osvajanje bronzane medalje bilo je potrebno osvojiti najmanje 85 poena”, kaže Stevo Bojanić za internet magazin ”Moja Hercegovina”. Ponosno dodaje da je ovo prvi put da su se prijavili na neko takmičenje i da još uvijek nisu ni svjesni uspjeha koji je postigl njihova žilavka.

”Ova medalja je dokaz kvaliteta i dodatna motivacija za budući rad. Ova nagrada je posebno značajna jer je žilavka autohtona sorta Hercegovine, što dodatno potvrđuje potencijal našeg kraja za proizvodnju vrhunskih vina”, dodaje Bojanić.

Vinarija “Bojanić” posjeduje sopstvene vinograde u Pridvorcima, u Trebinju, gdje se brižno uzgajaju loze pod optimalnim klimatskim uslovima. Ova vinarija kupcima nudi 5 vrsta vina i to: vranac, merlo, roze, šardone i žilavku. Svaka sorta vina je pažljivo izrađena s ciljem da zadovolji najviše standarde kvaliteta i ukusa. Za kraj dodaju da ova bronzana medalja nije samo priznanje našem trudu, već i potvrda da njihova vina mogu stajati rame uz rame s najboljim svjetskim vinima što im predstavlja ogromnu satisfakciju ali i obavezu da svoj kvalitet zadrže na visokom nivou, pa i da napreduju još više na radost brojnih ljubitelja vina.

Igor Svrdlin

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap