Početna  /  Izbori u Stocu protekli mirno: Glasalo 75 posto birača
Hercegovina

Izbori u Stocu protekli mirno: Glasalo 75 posto birača

STOLAC – Na ponovljenim lokalnim izborima za načelnika i odbornike u Skupštini opštine u opštini Stolac glasalo je oko 7.500 birača, odnosno oko 75 posto, od 10.012 redovnih birača.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Prema riječima predsjednika Opštinske izborne komisije Stolac Joza Matića u 19 sati su zatvorena 23 biračka mjesta dok je pet minuta kasnije zatvoreno biralište broj 16 u Gorici koje je i jutros kasnilo pet minuta sa otvaranjem zbog tehničkih problema.

“Sva biračka mjesta su zatvorena na vrijeme i tokom današnjih izbora nije se dogodio nijedan ozbiljniji problem niti incident, osim nekih proceduralnih stvari na biračkim mjestima koje su riješene”, izjavio je Matić.

Zatvaranju biračkih mjesta u Osnovnoj školi Stolac tačno u 19 sati prisustvovao je i šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Džonatan Mur.

Na izborima u Stocu glasalo se na 19 biračkih mjesta, jednim biračkim mjestom za glasnje u odsustvu dok su četiri mobilna tima radila na terenu.

Broj birača u opštini Stolac je 11.404, od toga je 10.012 redovnih, 1.321 birač registrovan je izvan BiH, 31 birač registrovan je da glasa u odsustvu i 40 birača je koji su registrovani da glasaju lično.

Ukupno je 14 političkih subjekata kandidovalo 68 osoba za Skupštinu opštine dok se o novom načelniku odlučivalo između aktuelnog načelnika i kandidata HDZ-a BiH Stjepana Boškovića i nezavisnog kandidata Mata Komšića.

Preliminarni rezultati očekuju se nakon 22 sata.

Izbore u Stocu nadgledali su službenici CIK-a i predstavnici Koalicije za slobodne i poštene izbore “Pod lupom”, dok je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona pratio stanje bezbjednosti kako bi izbori protekli nesmetano.

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link