Početna  /  Haos u Atini: Seljaci napali ministarstvo
Svijet

Haos u Atini: Seljaci napali ministarstvo

Više hiljada grčkih poljoprivrednika sukobilo se s policijom ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede u Atini zbog reforme penzionog sistema i podizanja poreza.

Foto: George Mastropavlos
Foto: George Mastropavlos

Zemljoradnici, koji su trajektom došli sa ostrva Krit, bacali su paradajz i kamenice i sukobili se s policijom ispred zgrade ministarstva.

Nakon pokušaja zemljoradnika da “simbolično” okupiraju ministarstvo, policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala masu demonstranata.

Predstavnici zemljoradnika počeli su dvodnevni štrajk i zahtevaju od vlasti Atini da odustanu od najavljenih reformi penzionog sistema.

Dopisnica „Gardijana“ navodi da se „neverovatne scene“ mogu videti u glavnom gradu Atine. Kako kaže, oblast oko Ministarstva privrede liči na ratnu zonu.

Osim toga, demonstranti prete da će blokirati glavne puteve u gradu. Na lice mesta poslato je nekoliko policijskih jedinica.

Rekli smo da ćemo otići u rat i tako smo mislili. Vlada mora da shvati da je ovo – ili mi ili oni. Nećemo popustiti oko mera koje znače naše preživljavanje. Samo porezi koji su predloženi mogu da nas ubiju“, kaže Manolis Gazakis, jedan od demonstranata.

Oznake

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Neka dodju kod nas da pokupe ove ovce ovde a ima i mnogo vune jer Dodik i njegov elektricar strizu 10 godina bez prestanka. Kod nas narod nema nikakvo dostojanstvo,pisaju ga,seru,kolju,ubijaju,pljackaju ono je na nivou amebe niti ima mozga niti govori. Samo da kazem Grcka ima 30 milijardi od izvoza poljoprivrede a kod nas nemaju ljudi ni da jedu,jos dodju ovi lazovi iz stranaka pa kazu vidi kako se bune u Grckoj,kod nas niko,kod nas je bolje a narod danas potpuno nepismen i stvarno misli da je tako. Kad je bio rat kod nas nama je Grcka pomagala a kome mi mozemo pomoci,mi ne moze djetetu svom pomoci i prehraniti ga a ne da hranimo tudju kucu.

0 Shares
0 Shares
Copy link