Početna  /  Grković odgovorio Nešiću: Nisam govorio jer za ovakav sastav Savjeta ministara adekvatniji je minut ćutanja!
Izdvajamo Trebinje

Grković odgovorio Nešiću: Nisam govorio jer za ovakav sastav Savjeta ministara adekvatniji je minut ćutanja!

Nenad Grković, poslanik ”Za pravdu i red” u Parlamentu Bosne i Hercegovine, reagovao je na sinoćnje gostovanje Nenada Nešića, novoizabranog ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine. Na navode Nenada Nešića o tome kako je Vukanović bezuspješno pripremao Grkovića na debitantski nastup u Parlamentu BiH, Grković navodi da nije govorio zbog teške atmosfere koja je vladala tokom sjednice Parlamenta Bosne i Hercegovine, a na kojoj je izabrana nova garnitura Savjeta ministara. On navodi i da je nakon obraćanja Mladena Bosića, u kojem je situaciju sa izborom ministara uporedio sa Kaligulom koji je u senat postavio svoga konja, bilo suvišno bilo šta reći osim ”điha konjine”, što je, smatra on, bilo neumjesno te se suzdržao. Novi sastav Savjeta ministara, zaključuje Grković, više zaslužuju minut ćutanja, za sve građane Bosne i Hercegovine koji su žrtve pogubne politike koju vodi aktuelna vlast. Njegovu objavu objavljujemo u cjelini i bez izmjena.

Poštovani prijatelji,

Kao što znate 25.01.2023 god. u Sarajevu sam prisutvovao posebnoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH koja je imala samo jednu tačku, a to je imenovanje ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Prije samog početka sjednice dogovorio sam se sa Nebojšom Vukanovićem da ispred skupštinske zgrade snimimo kratak video o predstojećoj sjednici, zbog brojnih prolaznika koji su se javljali i pružali podršku našoj borbi, odlučili smo da se sklonimo u stranu kako bismo na miru snimili odgovarajući snimak.

Slučajem čudnih okolnosti, u momentu dok sam govorio o djelima ili bolje reći nedjelima pojedinih kandidata za ministarske fotelje, pojavio se gospodin Nenad Nešić koji nam se javio u njegovom poznatom maniru, što se može vidjeti na objavljenom snimku. Na to njegovo „simpatično“ pozdravljanje nismo mogli a da ne uzvratimo istim tako „ljubaznim“ otpozdravom.

Međutim, sve ovo bi ostalo kao nebitan susret starih „prijatelja“ da me gospodin Nešić nije spomenuo u svome intervjuu koji je dao za Federalnu televiziju, u kom je rekao:“Nebojša Vukanović je objašnjavao svome poslaniku Grkoviću šta da govori u skupštini, a pritom se nije ni javio“.

Moram priznati da je tačno da se nisam javio za diskusiju na spomenutoj sjednici iako sam imao spremljen materijal. Razlog mog nejavljanja je prije svega jako teška atmosfera na sjednici koja je vise ličila na neku sahranu na kojoj se okupila tužna rodbina da isprati na posljednje putovanje svoga najmilijeg.

Pogotovo poslije održanog govora gospodina Bosića, u kome je implicitno prisutne kandidate nazvao konjima, a onoga ko ih je tu kandidovao ludakom, nisam imao ništa dodati osim možda: “ĐIHA, ĐIHA KONJINE”, ali složićete se da bi ovako izrečene riječi u parlamentarnim klupama ipak bile previše i za ovakve beskičmenjake.

Na kraju krajeva, kada vidimo kakav Savjet ministara smo dobili možda bi najadekvatnije bilo da sam pozvao sve prisutne na minut ćutanja za sve koji će biti i jesu žrtve ovakve pogubne politike naših vođa.

Igor Svrdlin

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap