Početna  /  Feraget za MH: Lepir mi je otvoreno rekao da ima strah od Lukača
Izdvajamo Teme i komentari

Feraget za MH: Lepir mi je otvoreno rekao da ima strah od Lukača

Ifet Feraget, Foto: O Kanal
Ifet Feraget, advokat porodice ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića, kaže da vjeruje da će Tužilaštvo BiH uskoro u potpunosti preuzeti istragu o tom slučaju od Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Komentarišući za Moju Hercegovinu to što je Tužilaštvo BiH prije dva dana zvanično zaprimilo predmet o ubistvu Davida Dragičevića, Feraget ističe da je on još prije dvije godine tražio od tadašnjeg glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Banjaluci, Želimira Lepira, da taj predmet bude predat u postupanje Tužilaštvu BiH.

“Međutim, Lepir je tada odbijao da to uradi, a u razgovoru sa mnom otvoreno mi je rekao da ima strah od ministra unutrašnjih poslova RS, Dragana Lukača. Prekjučerašnjim zaprimanjem predmeta ubistva Davida Dragičevića vjerujem da je Tužilaštvo BiH učinilo prvi korak da se taj slučaj konačno riješi”, kaže Feraget za naš portal.

On, između ostalog, dodaje i to da, prema njegovim riječima, ne postoji ni najmanja sumnja da se u slučaju ubistva Davida Dragičevića, kao i u slučaju Dženana Memića, radi o organizovanom kriminalu i pokušaju zataškavanja zločina.

Postoje jasni dokazi o organizovanom kriminalu, posebno ljudi iz institucija koje su zadužene za provođenje pravde i zakona. Kao i u slučaju ubistva Dženana Memića, protiv onih koji su pokušali da zataškaju očigledan zločin u slučaju Dragičević podnesene su krivične prijave. Vjerujem da će Tužilaštvo BiH uskoro preuzeti sve istražne radnje u tom slučaju te da će ubice i oni koji su pokušali da zataškaju zločin za to odgovarati”, kaže Feraget.

Podsjećamo, za medije je prije dva dana potvrđeno da je Tužilaštvo BiH, po zahtjevu kojeg je 22. februara uputilo Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, zaprimilo traženi predmet istrage o ubistvu Davida Dragičevića.

Ranije je iz Tužilaštva BiH saopšteno da će nakon dostavljanja i analize predmeta donijeti odluku o daljim koracima i aktivnostima.

Beživotno tijelo dvadesetjednogodišnjeg banjalučkog studenta Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta 2018. godine na ušću Crkvene u Vrbas, pored tvrđave Kastel u Banjaluci.

Uprkos brojnim dokazima da je Dragičević ubijen, iz MUP-a RS i nadležnog tužilaštva pokušali su da taj slučaj predstave kao zadesnu smrt ili samoubistvo.

Nakon višemjesečnih protestnih okupljanja građana, Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci konačno je pokrenulo istragu o ubistvu Davida Dragičevića, koja i dalje tapka u mjestu.

Moja Hercegovina

0 Shares
0 Shares
Copy link