Početna  /  Džonatan Mur u posjeti Medžlisu islamske zajednice u Trebinju
Hercegovina Trebinje

Džonatan Mur u posjeti Medžlisu islamske zajednice u Trebinju

TREBINjE – Šef misije OSCE-a u BiH Džonatan Mur sastao se danas u Trebinju sa trebinjskim imamom Sadmirom Mustafićem, sa kojim je razgovarao o pitanjima koja se tiču suživota u ovom gradu.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Mur je i ranije bio u posjeti Medžlisu islamske zajednice u Trebinju i, kako kaže, uvijek se rado vraća.

Kako je medijima rekao, OSCE aktivno prati sva dešavanja u Trebinju jer je ovaj grad njima jako važan, kao mjesto koje je otvoreno za povratnike.

“Trebinje je grad suživota i tolerancije i grad koji se nalazi na međunarodnim granicama. Želimo da ovdje vidimo što više lijepih primjera suživota, te međusobnog poštovanja među građanima, ali i primjere ekonomskog razvoja. Odličan je signal da je islamska zajednica ulagala toliko resursa u obnovu i izgradnju institucija u Trebinju. Žao nam je što smo ovdje zatvorili našu kancelariju, ali naša misija je na raspolaganju Trebinjcima”, kazao je Mur.

Džonatan Mur i Sadmir Mustafić (Foto: Moja Hercegovina)
Džonatan Mur i Sadmir Mustafić (Foto: Moja Hercegovina)

Trebinjski imam Sadmir Mustafić kazao je da islamska zajednica u Trebinju ulaže resurse i finansijska sredstva kako bi obnovili ostatak vakufskih objekata, koji su, prema njegovim riječima, sredstvo samoodrživosti u budućnosti.

“Svaka posjeta i razgovor sa gospodinom Murom nama daje vjetar u leđa i motiv da budemo konkretniji i da radimo bolje, te da još više pokažemo svoju tolerantnost, da svoje resursima i znanjem doprinesemo ekonomskom razoju grada. Konkretno, imamo pomaka ove godine i možemo se pohvaliti da je u našim vakufskim objektima zaposleno osam ljudi, a izuzetna nam je čast što su svi pravoslavne vjeroispovijesti”, rekao je Mustafić.

Dodao je da se nada da će uskoro imati sastanak sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem.

U nastavku posjete šef misije OSCE-a Džonatan Mur se u Bileći sastao sa glavnim imamom za Bileću i Gacko Sadetom ef. Bilalićem, te obišao Fatu Jaganjac, jedinu povratnicu u Bileći.

Kako je planirano, Mur će se danas sastati i sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link