Početna  /  Ðurić sutra ponovo na Kosovu i Metohiji
Srbija

Ðurić sutra ponovo na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić prisustvovaće sutra, 7. aprila, ponoćnoj Vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska.

Marko Đurić (Foto: Beta)

Da će Ðurić boraviti na KiM i prisustvovati liturgiji u manastiru Banjska saopštila je Kancelarija za KiM, a vijest je potvrđena i u Prištini.

Naime, da će Ðurić sutra biti na KiM saopštilo je i kosovsko ministarstvo spoljnih poslova.

Ðurićev odlazak na Kosovo i Metohiju dolazi svega dvije sedmice nakon njegovog hapšenja, 26. marta, od kojeg je Priština načinila politički spektakl, a pokušala da ga objasni navodnim nepoštovanjem procedure vezane za posjete, te uskraćivanjem dozvole Ðuriću, iako, po toj proceduri, on nije dužan da traži dozvolu, već samo da blagovremeno obavijesti o posjeti.

Savjetnik ministra spoljnih poslova, Jetlir Ziberaj i sada za Gazetu ekspres kaže da je taj resor “odobrio” Ðuriću posjetu.

“Da, zahtjev za posjetu je odobren u duhu mira i razumijevanja povodom pravoslavnog vaskršnjeg praznika”, rekao je Ziberaj za Expres.

Dodao je da Ðurić, kao i svi drugi vjernici, ima pravo da se moli u bilo kojoj crkvi u kojoj želi.

“Pravila će se pridržavati, jer se suočava sa novom realnošću na Kosovu i sa tom realnošću su upoznati svi srpski državni zvaničnici”, naveo je on za Expres.

0 Shares
0 Shares
Copy link