Početna  /  Dačić: Priština se ruga, na potezu SAD i EU
Srbija

Dačić: Priština se ruga, na potezu SAD i EU

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da odluka Ustavnog suda Kosova da suspenduje sporazum o ZSO predstavlja udarac dijalogu u Briselu.

dacic_tanjug
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić (FOTO: Tanjug)

Osim toga, prema rečima potpredsednika Vlade Srbije, to je takođe i pretnja regionalnoj stabilnosti.

“Odluka kosovskog Ustavnog suda da suspenduje sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština je nezabeležen slučaj izigravanja dogovora postignutih u prisustvu EU u Briselu i velika pretnja regionalnoj stabilnosti. Suština Briselskog sporazuma jeste formiranje ZSO i ovaj potez Prištine predstavlja veliki udarac na dijalog u Briselu, koji gubi smisao”, ukazao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema Dačićevim rečima, Priština se ruga međunarodnoj zajednici i Evropskoj uniji, jer uopšte ne postoji mogućnost da neko suspenduje Briselski sporazum.

“Na potezu su EU i SAD, jer da je Srbija suspendovala neki sporazum, već bi se oglasili sa najoštrijim osudama”, istakao je Dačić.

Kosovski Ustavni sud danas je suspendovao sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština ZSO, objavljeno je na sajtu tog suda.

Podsećamo, Ustavni sud Kosova odlučio je da privremeno suspenduje Briselski sporazum sa Srbijom postignut u avgustu ove godine o Zajednici srpskih opština.

0 Shares
0 Shares
Copy link