Početna  /  Bivši predsjednik Opštine Konjic osumnjičen za ratni zločin nad Srbima
Hercegovina Trebinje

Bivši predsjednik Opštine Konjic osumnjičen za ratni zločin nad Srbima

TREBINJE – Policijska uprava Trebinje dostavila je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala R.H. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz člana 173. stav 1. KZ BiH, a u vezi sa članom 180. KZ BiH i „Ratni zločin protiv čovječnosti“ iz člana 172. stav 1. KZ BiH.

 

FOTO: BNTV

“Naime, prijavljeni je u svojstvu predsjednika Opštine Konjic kršio pravila međunarodnog humanitarnog prava, prvenstveno odredbi Ženevskih konvencija za vreme oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini, na području Opštine Konjic, od aprila 1992. do marta 1993. godine”, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Nezvanično, u pitanju su ratni zločini nad Srbima, a osumnjičeni je ljekar i predsjednik ratne opštine Konjic Rusmir Hadžihuseinović.

Policijska uprava Trebinje je za šest mjeseci Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dostavila šest izvještaja za počinjenih 11 krivičnih djela protiv devet lica na području Opština Mostar, Konjic i Livno.

0 Shares
0 Shares
Copy link