Bilećkim vozačima terenaca novi pehari u Kladnju

BILEĆA, KLADANJ – Bilećki vozači terenaca Aleksandar Dangubić i Željko Bratić stigli su kući sa novim peharima i medaljama, ovoga puta za osvojeno treće mjesto na međunarodnom takmičenju koje je proteklog vikenda održano u Kladnju, u organizaciji Auto-moto kluba „Konjuh 4×4 Kladanj“.

Provjereno uspješna ekipa - Aleksandar Dangubić i Željko Bratić
Provjereno uspješna ekipa – Aleksandar Dangubić i Željko Bratić

Hercegovci su u Kladanj stigli sa tri ekipe – dvije iz Bileće i jedna iz Trebinja. Prema Dangubićevim riječima, zadata staza od desetak kilometara bila je veliki izazov za vozače.

– Specifično zemljano tlo, bez ijednog kamena, ugaženo šumskim traktorima koji izvlače šumu, i danima natapano kišom, zadalo nam je velike muke i probleme. Vozili smo kako znamo i umijemo, a kako smo provezli najbolje govori rezultat, jer smo u svojoj klasi prvi došli na cilj – priča Dangubić za „Moju Hercegovinu“.

Osim provjereno uspješne posade koju su činili Dangubić i njegov suvozač Bratić, u zadatom vremenu ovu stazu uspjela su da pređu još samo tri vozila.

Drugi dan takmičenja ovoj bilećkoj ekipi donio je nevolje sa vozilom, što im je onemogućilo da prođu posljednji poligon. Izgubili su bodove i morali da se zadovolje trećim mjestom u sveukupnom plasmanu.

– Drugog dana takmičenje je teklo kroz razne specijale i brzince, pa su nas, zbog izuzetno teških uslova za vožnju i ponajviše zbog oštrog načina vožnje, na zadnjem poligonu sustigli kvarovi. Tako da nismo prošli zadnji poligon i ostali smo bez bodova – objašnjava Dangubić.

No, na kraju, razloga za nezadovoljstvo ipak nema, jer, kako kaže, ovakav rezultat mnogima je samo san.

Ova posada u martu se vratila sa Kozare sa osvojene tri zlatne medalje i dva pehara.

Jelena Denda

Autor