Bilećki vozači terenaca izdominirali na Kozari

BILEĆA/KOZARA – Bilećani Aleksandar Dangubić i Željko Bratić proteklog vikenda zadali su domaći zadatak vozačima terenskih vozila okitivši se sa tri zlatne medalje i dva pehara na trodnevnom takmičenju na Kozari, koje se odvijalo na jednoj od najtežih i najzahtjevnijih staza u bivšoj Jugoslaviji.

Aleksandar Dangubić nakon završenog takmičenja na Kozari
Aleksandar Dangubić nakon završenog takmičenja na Kozari

Dangubić i njegov suvozač Bratić izdominirali su među stotinjak dobro opremljenih posada iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Italije.

Ovo veoma zahtjevno takmičenje odvijalo se po šumskim putevima i bespućima Kozare, a učesnici su morali da pokažu svoje vozačko umijeće u raznim segmentima – da voze prema karti i savladaju prepreke na zadatim stazama.

U petak veče takmičari su vozili noćnu vožnju na dužini od 30 kilometara, dok je sutradan staza bila duplo duža. Na pojedinim dijelovima staza vozila su imala poligone, a prelazak preko njih se, takođe, bodovao. Posljednjeg dana takmičenja, juče, uslijedio je poseban ispit za vozače, ali pobjednička posada iz Bileće je savladala sve izazove.

– Mi smo se iz Hercegovine zaputili sa pet vozila i 12 članova posade. Staza je bila preteška, kao i uslovi za vožnju. Na prvom takmičarskom dijelu smo zbog kvarova ostali bez dva vozila, a na drugom bez još dva, tako da smo u završni, treći, dan ušli sa jednim vozilom koje smo popravili u toku noći. Trud se, ipak, isplatio. Velika volja, velika želja i veliko iskustvo rezultirali su da smo na kraju u Bileću donijeli tri zlatne medalje i dva pehara. Ovaj azvidan rezultat dokaze je veličine hercegovačkih avanturista u svijetu of rouda – rekao je Dangubić za „Moju Hercegovinu“.

Takmičenje terenskih vozila na Kozari održano je pod pokroviteljstvom Of roud saveza BiH (Off road savez BiH), a u organizaciji Of roud kluba „Kozara“.

Jelena Denda

Autor