Četvrtak, 23.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Bilećki vozači terenaca izdominirali na Kozari

  Podijeli:

  BILEĆA/KOZARA – Bilećani Aleksandar Dangubić i Željko Bratić proteklog vikenda zadali su domaći zadatak vozačima terenskih vozila okitivši se sa tri zlatne medalje i dva pehara na trodnevnom takmičenju na Kozari, koje se odvijalo na jednoj od najtežih i najzahtjevnijih staza u bivšoj Jugoslaviji.

  Aleksandar Dangubić nakon završenog takmičenja na Kozari
  Aleksandar Dangubić nakon završenog takmičenja na Kozari

  Dangubić i njegov suvozač Bratić izdominirali su među stotinjak dobro opremljenih posada iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Italije.

  Ovo veoma zahtjevno takmičenje odvijalo se po šumskim putevima i bespućima Kozare, a učesnici su morali da pokažu svoje vozačko umijeće u raznim segmentima – da voze prema karti i savladaju prepreke na zadatim stazama.

  U petak veče takmičari su vozili noćnu vožnju na dužini od 30 kilometara, dok je sutradan staza bila duplo duža. Na pojedinim dijelovima staza vozila su imala poligone, a prelazak preko njih se, takođe, bodovao. Posljednjeg dana takmičenja, juče, uslijedio je poseban ispit za vozače, ali pobjednička posada iz Bileće je savladala sve izazove.

  – Mi smo se iz Hercegovine zaputili sa pet vozila i 12 članova posade. Staza je bila preteška, kao i uslovi za vožnju. Na prvom takmičarskom dijelu smo zbog kvarova ostali bez dva vozila, a na drugom bez još dva, tako da smo u završni, treći, dan ušli sa jednim vozilom koje smo popravili u toku noći. Trud se, ipak, isplatio. Velika volja, velika želja i veliko iskustvo rezultirali su da smo na kraju u Bileću donijeli tri zlatne medalje i dva pehara. Ovaj azvidan rezultat dokaze je veličine hercegovačkih avanturista u svijetu of rouda – rekao je Dangubić za „Moju Hercegovinu“.

  Takmičenje terenskih vozila na Kozari održano je pod pokroviteljstvom Of roud saveza BiH (Off road savez BiH), a u organizaciji Of roud kluba „Kozara“.

  Jelena Denda

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI