Početna  /  Bileća: Šest stranaka podržalo ponovnu kandidaturu Miljana Aleksića za načelnika opštine
bileća Hercegovina Vijesti

Bileća: Šest stranaka podržalo ponovnu kandidaturu Miljana Aleksića za načelnika opštine

BILEĆA – Bilećki odbori SNSD-a, DNS-a, SP-a, SNS-a, novoformirane Naše Hercegovine i Srpske radikalne stranke – Srpska u sigurne ruke odlučili su da na predstojećim izborima podrže aktuelnog načelnika Bileće Miljana Aleksića u njegovoj ponovnoj kandidaturi na ovu funkciju.

Vuković, Janjić, Čomić, Aleksić i Milidragović (FOTO: Moja Hercegovina)
Vuković, Janjić, Čomić, Aleksić i Milidragović (FOTO: Moja Hercegovina)

Ovim povodom, danas je u prostorijama SNSD-a u Bileći, između navedenih stranaka potpisan sporazum o saradnji i podršci zajedničkom kandidatu.

Predsjednik bilećkog SNSD-a Radovan Vuković podsjetio je da je Aleksić, kao njihov kandidat, na prošlim izborima imao podršku jedino svoje stranke, dok ga u novoj kandidaturi podržava njih šest, što, kako kaže, znači da će u narednom periodu morati da radi šest puta više nego do sad.

– Svi zajedno, i mi i Miljan, i sve ove stranke koje ga podržavaju, učinićemo sve da ovaj grad napravi neke pomake u privrednom, kulturnom, sportskom i svim ostalim sferama života i rada. Osim političkih partija, našeg kandidata podržavaju i društvene organizacije koje okupljaju mlade, sportske organizacije, fudbalski klubovi, košarkaški klubovi, izviđači, karatisti i tako dalje. Tako da mi se čini da uopšte nije upitna pobjeda našeg kandidata na oktobarskim izborima – kazao je Vuković.

Radovan Vuković (FOTO: Moja Hercegovina)
Radovan Vuković (FOTO: Moja Hercegovina)

Milorad Janjić, potpredsjednik bilećkog odbora Srpske radikalne stranke – Srpska u sigurne ruke, koja je donedavno nosila ime „Dr Vojislav Šešelj“, rekao je da su odlučili da podrže Aleksića zato što smatraju da je radio kvalitetno i dobro. On je dodao da će njihova stranka insistirati na zapošljavanju ljudi, ali nije precizirao na koji način planiraju da to ostvare.

Predsjednik Socijalističke partije u Bileći Slobodan Čomić istakao je da njegova stranka smatra da je Aleksić čovjek koji može i hoće da nastavi da radi i da ovu opštinu podigne i razvije.

– Mislimo da će nam biti načelnik i posle 2. oktobra i da će pokazati da može da uradi za ovaj grad najviše. Bileća ima turistički potencijal, preko Bilećkog jezera, preko Gornjih horizonata, ona može da se razvije i da bude bolja sa načelnikom Miljanom Aleksićem na čelu – rekao je Čomić.

Sporazum je potpisala i novoformirana Naša Hercegovina kojoj je Osnovni sud u Trebinju osporio izlazak na izbore. Potrpedsjednica ove stranke Darija Milidragović pojasnila je da će oni ipak izaći na izbore, ali u okviru liste Ekološke partije Republike Srpske, čiji je glavni odbor u Istočnom Sarajevu.

Aktuelni načelnik Miljan Aleksić kaže da se uz ovoliku podršku nada pobjedi.

– Ima četiri godine smo išli sami. Sad smo jači i mislim da nije upitno da ćemo pobjediti. Očekuje nas puno posla. Puno je započeto i treba to i završiti. Prvo u oblasti vodoprivrede, da se nastavi kanal i brana u Dabru, a onda najviše oko jezera, da uradimo mnogo, mnogo posla – rekao je Aleksić.

Potpisivanje sporazuma (FOTO: Moja Hercegovina)
Potpisivanje sporazuma (FOTO: Moja Hercegovina)

Budući da zbog manjka novca u bilećkom budžetu njegovim korisnicima kasne plate, stipendije, socijalna pomoć, odbornički dodaci i regres, pitali smo predsjednika bilećkog SNSD-a kako će se to odraziti na ponovnu Aleksićevu kandidaturu.

– Mislim da će to da ima nekog odraza na sve to. Međutim, budžet je trenutno možda u lošem stanju, budžet će se popraviti vjerovatno u naredna dva, tri mjeseca, tako da će izmiriti sve ove obaveze koje duguje. Smatram da to neće uticati na neki veliki način, da neće biti značajno, mada, ima uvijek ljudi koji negoduju iz razloga što ponekad ponešto kasni, ali svuda kasni. Situacija nije dobra nigdje, ni u jednoj opštini, republici i državi, pa tako ni ovdje. Smatram da će se ovdje sve to brzo popraviti – rekao je Radovan Vuković.

Prema Vukovićevim riječima, predstavnici bilećkog DNS-a će naknadno potpisati sporazum, pošto danas nisu prisustvovali. Sve stranke koje su podržale Aleksića u novoj kandidaturi na predstojeće izbore izaći će sa pojedinačnim odborničkim listama.

Jelena Denda

Moja Hercegovina

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
77 Shares
77 Shares
Copy link