Početna  /  SO Bileća: Propala odluka o imenovanju direktora doma zdravlja
bileća Hercegovina Vijesti

SO Bileća: Propala odluka o imenovanju direktora doma zdravlja

BILEĆA – Iako je odluka o imenovanju vršioca dužnosti direktora bilećkog Doma zdravlja nakon više od godine konačno stigla pred odbornike, današnja sjednica Skupštine prekinuta je zbog neusvajanja dnevnog reda. Sa zasjedanja je izostalo čak osam odbornika, zbog čega neki tvrde da je današnji scenario čista „namještaljka“.

SO Bileća (FOTO: Moja Hercegovina)
SO Bileća (FOTO: Moja Hercegovina)

Sa zasjedanja su izostala tri odbornika SNSD-a – Gordana Stajić, Nebojša Rogan i Miroslav Sudžum, zatim dva odbornika SNS-a – Lazar Kapor i Branislav Babić, te Dražen Dunđer iz stranke SRS dr Vojislav Šešelj, i nezavisni odbornici Tihomir Papić i Aleksandra Dželetović. Za usvajanje dnevnog reda bilo je devet odbornika, dok je Jovo Papić (PUP) glasao protiv, a uzdržan je bio predsjednik Skupštine Ljubo Vuković (SNSD) koji je ovaj dnevni red i predložio.

Konkurs za novog direktora bilećkog Doma zdravlja raspisan je krajem prošle godine, kada je, pored opštinske Komisije za izbor i imenovanje, kao svojevrstan presedan formirana i posebna komisija za izbor novog direktora, ali ova zdravstvena ustanova do danas nije dobila svog direktora.

Jovo Papić tvrdi da je još prije početka sjednice znao da je namješteno da ne bude održana upravo zbog spora oko ove tačke u vladajućoj stranci, a za sve krivi Ljuba Vukovića.

– Svu ovu prljavu rabotu vodi nezakonito izabrani predsjednik Skupštine Ljubo Vuković koji taj posao radi na volonterskoj osnovi. Izbor v. d. direktora doma zdravlja je goruće pitanje evo ima godina dana, potpuno legalno i legitimno je raspisan konkurs, javila su se dva kandidata za izbor, oba kandidata ispunjavaju uslove, a komisije se ignorišu, nisu podnijele svoj izvještaj. Nikad neću biti za takvu situaciju. Videći kojih ljudi nema na sjednici, shvatio sam da je ovo sve igrarija, da je namješteno, da je izrugivanje i sa domom zdravlja i sa građanima Bileće, a i sa odbornicima. Ova skupština već godinu dana donosi redom nezakonite odluke, prva je izbor predsjednika na amaterskoj osnovi koju naš statut ne dozvoljava, već dozvoljava isključivo profesionalno radno mjesto. A ako si nezakonito imenovao predsjednika, onda ne možeš očekivati ni zakonitost drugih donesenih akata, a bilo ih je more – smatra Papić.

Jovo Papić (FOTO: Moja Hercegovina)
Jovo Papić (FOTO: Moja Hercegovina)

Sa njim je saglasan i odbornik DNS-a Slavko Dangubić koji je ovakav način zasjedanja bilećke skupštine nazvao cirkusom, a ponašanje njene većine neodgovornim.

– Kad je u pitanju bilećko bavljenje politikom, ništa nije slučajno. Iznenađen sam, a u isti mah nisam iznenađen, iz razloga što je besmisleno da je smijenjen direktor Doma zdravlja, a nije postavljen v. d. direktor. Ovo je neodgovorno ponašanje prije svega ovih koji čine skupštinsku većinu. Mi koji smo u opoziciji ni krivi ni dužni smo došli u istu situaciju kao i vi, da budemo na neki način izigrani i poniženi u svemu ovome. Ovo je sramota skupštinskog rukovodstva na čelu sa gospodinom Ljubom Vukovićem i SNSD-om koji i dalje vrši nasilje i očigledno u njihovim redovima ne postoji saglasnost oko vođenja kadrovske politike. Na sreću, blizu su izbori, pa će oni da riješe mnoge stvari i otvore oči građanima Bileće ko ih vodi i ko ih je vodio ove tri godine – rekao je Dangubić.

Slavko Dangubić (FOTO: Moja Hercegovina)
Slavko Dangubić (FOTO: Moja Hercegovina)

Odgovore Ljuba Vukovića na ove navode nismo dobili, jer je odbio da da izjavu za naš medij.

Nije poznato kada će skupština ponovo zasjedati, pa sudbina bilećkog Doma zdravlja i dalje ostaje neizvjesna.

 

Jelena Denda

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
10 Shares
10 Shares
Copy link