Zatražen novi pritvor za Ratkovića i Pikulu

BANJALUKA/TREBINJE – Za Miljana Ratkovića (29) i Daka Pikulu (29), koji su osumnjičeni da su zajedno sa Radovanom Andrićem (19) učestvovali u ubistvu kik-boksera Marka Đerića (24) u Trebinju, Specijalno tužilaštvo RS juče je zatražilo produženje pritvora za još tri mjeseca.

Osumnjičeni Dako Pikula
Osumnjičeni Dako Pikula

Konačnu odluku trebalo bi da donese Vrhovni sud Republike Srpske, s obzirom na to da je ovo treći zahtjev tužilaštva za produženje pritvora pomenutoj dvojici osumnjičenih, piše Glas Srpske.

Razlog za novi zahtjev je bojazan od uticaja na svjedoke i mogućnost da ometaju krivični postupak ili unište dokaze.

Tokom ročišta u banjalučkom Okružnom sudu branioci Ratkovića i Pikule, Aleksandra Metlić i Milorad Ivošević, istakli su da smatraju da je prijedlog za produženje pritvora neosnovan. Oni tvrde da tužilaštvo nije ponudilo nijedan novi dokaz, pa su zatražili od suda da osumnjičene puste da se brane sa slobode.

Prvoosumnjičenom za ubistvo Đerića, Radovanu Andriću (19), Vrhovni sud RS je u avgustu produžio pritvor za još tri meseca.

Đerić je ubijen 24. maja hicima iz automatske puške ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Kao izvršioci ubistva osumnjičeni su Ratković i Andrić, dok se nekadašnji šef kabineta gradonačelnika Trebinja i sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule, Dako Pikula, tereti za podstrekavanje na ubistvo.

Đerić je radio kao obezbjeđenje u klubu “Merlot” i vjeruje se da je motiv ubistva bila osveta zato što Pikuli i njegovoj supruzi nije dozvolio da uđu u klub, zbog čega su se sukobili.

 

Glas Srpske

Autor