Početna  /  Zatražen novi pritvor za Ratkovića i Pikulu
Hercegovina Trebinje

Zatražen novi pritvor za Ratkovića i Pikulu

BANJALUKA/TREBINJE – Za Miljana Ratkovića (29) i Daka Pikulu (29), koji su osumnjičeni da su zajedno sa Radovanom Andrićem (19) učestvovali u ubistvu kik-boksera Marka Đerića (24) u Trebinju, Specijalno tužilaštvo RS juče je zatražilo produženje pritvora za još tri mjeseca.

Osumnjičeni Dako Pikula
Osumnjičeni Dako Pikula

Konačnu odluku trebalo bi da donese Vrhovni sud Republike Srpske, s obzirom na to da je ovo treći zahtjev tužilaštva za produženje pritvora pomenutoj dvojici osumnjičenih, piše Glas Srpske.

Razlog za novi zahtjev je bojazan od uticaja na svjedoke i mogućnost da ometaju krivični postupak ili unište dokaze.

Tokom ročišta u banjalučkom Okružnom sudu branioci Ratkovića i Pikule, Aleksandra Metlić i Milorad Ivošević, istakli su da smatraju da je prijedlog za produženje pritvora neosnovan. Oni tvrde da tužilaštvo nije ponudilo nijedan novi dokaz, pa su zatražili od suda da osumnjičene puste da se brane sa slobode.

Prvoosumnjičenom za ubistvo Đerića, Radovanu Andriću (19), Vrhovni sud RS je u avgustu produžio pritvor za još tri meseca.

Đerić je ubijen 24. maja hicima iz automatske puške ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Kao izvršioci ubistva osumnjičeni su Ratković i Andrić, dok se nekadašnji šef kabineta gradonačelnika Trebinja i sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule, Dako Pikula, tereti za podstrekavanje na ubistvo.

Đerić je radio kao obezbjeđenje u klubu “Merlot” i vjeruje se da je motiv ubistva bila osveta zato što Pikuli i njegovoj supruzi nije dozvolio da uđu u klub, zbog čega su se sukobili.

 

Glas Srpske

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Trebinje se ovdje pokazalo kao pravi grad gdje zive ljudi koji imaju gradjansku svijest a ne da svak gleda svoju prciju i da govore bas ga briga jer nije njega snaslo. To je stvar svih nas,to je nas grad i centar Hercegovine. Pomalo mi je zao sto ostali hercegovci ne osjecaju TB kao svoj centar i glavni grad nase Hercegovine,sto ne navijaju za Leotar, sto ne dolaze na utakmice ….ok je da navijas npr za Heo,Velez iz Nevesinja,CZ itd ali treba da se navija za Leotar,da svi budemo uz nas klub i TB,da svi cuju koliko smo glasni i koliko nas ima. Mozda ovo nije bila tema gdje bih o ovome pricao ali eto ja sam iskoristio da se i na ovo nadovezem.Krajisnici guraju BL, Semberci su svi za BN,Posavina gura Brcko a mi svako zase travu pase i ponasamo se ko seoski djilkosi i dokazujuemo cije je selo najbolje.Treba svi da budemo slozni i da se podrzavamo a posebno da podrzimo i gradimo nase TB.

48 Shares
48 Shares
Copy link