Početna  /  “Žao mi je Hercegovaca, aplaudiraju Dodiku koji nas 10 godina pravi budalama” (VIDEO)
Hercegovina Vijesti

“Žao mi je Hercegovaca, aplaudiraju Dodiku koji nas 10 godina pravi budalama” (VIDEO)

„Predsjednik Republike Srpske, SNSD, njegovi ministri i lokalni fukncioneri ponašaju se u skladu sa parolom: Klepi danas što možeš, jer sutra ko zna šta će biti, bez sudske i bilo kakve druge odgovornosti. Narodni poslanici SNSD-a iz Hercegovine brane Hercegovinu od nje same i od dobra i mislim da će to ostati zapamćeno na njihovim obrazima i obrazima njihove djece. Pogledajte samo raspodjele sredstava od profita hidroenergetskih proizvodnih preduzeća, kao i njihovo zalaganje oko Bobar banke i bilo čega dobrog što treba da nam dođe“, rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

slavko_vucurevic_moja_hercegovina_1
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević (FOTO: Moja Hercegovina)

On je u intervjuu za Herceg televiziju oštro kritikovao SNSD i Milorada Dodika, rekavši da Vlada Srpske i njeni ministri zaobilaze Trebinje u širokom luku zbog toga što nisu oslobođeni „narcisoidnog, neprirodnog i apsolutno stranačkog“.

– Kod nas su Vlada i vlast i sve pod šapom jednog čovjeka. Evo, sinoć smo vidjeli na televiziji, ko je gledao RTS, mislim da je predsjednik Republike Srpske konačno i javnosti Srbije i svima onima koji žele dobro da vide svojoj porodici i svojoj djeci, predstavio kao jedan lažov, prevarant, kao čovjek koji je prigrabio zasluge i mrtvih i živih boraca i svih stanovnika Republike Srpske, za sticanje bogatstva sebi i svojoj porodici. Ako ste vidjeli sinoć vilu i ako ste vidjeli jedan notorni ljudski bezobrazluk koji je čovjek iznio, i gdje kaže da je on 750.000 evra ovjerio ugovor o žiriranju u Vladi RS, da može da vraća taj kredit, pa se onda popravljao da izdaje tu vilu, pa od tog plaća taj kredit, to je apsolutna laž – rekao je Vučurević.

On je dodao da građani trebaju da se zapitaju koliku treba platu predsjednik da ima da bi dozvolio da mu neko stavi administrativnu zabranu na nju na iznos od 750.000 evra.

– Ne postoji nikakva prirodna, matematička veza da se kredit na sedam godina u iznosu od 1.500.000 maraka može otplatiti od plate od sedam hiljada maraka, uz zakonsku obavezu da se poštuje trećina plate. Po meni se tu radi o organizovanoj pljački koju je čovjek galantno, nehoteći priznao. Kako možete očekivati da će pozitivan potez napraviti čovjek koji je svom sinu dao tri i po miliona kredita i rekao da mu je dao taj kredit da zarađuje, da mu je bolje da se bavi poljoprivredom nego da se bavi drogom. Ja se slažem da je bolje, ali je prije dva mjeseca došao u skupštinu i rekao da je taj veliki biznismen, koji je dobio tri i po miliona, nezaposlen i da traži od skupštine da mu zaposle sina. E, tog predsjednika treba pitati šta je sa djecom poginulih boraca i sa svim ostalim mladim, nezaposlenim ljudima, gdje su njihova 3.500.000 maraka i gdje su njihova radna mjesta – istakao je Vučurević.

Kaže da žali ljude u Hercegovini i Trebinju koji aplaudiraju Miloradu Dodiku koji ih pravi budalama već deset godina, kao i sve građane u Republici Srpskoj.

– Pljeskati čovjeku koji je basoslovno bogatstvo obezbijedio svom sinu, a sve drugo doveo do sirotinje, umjesto da kažemo hajde da vidimo šta mi u Hercegovini i Trebinju možemo da radimo. Imamo izvanredne pogodnosti u energetskom sektoru, u klimi, u poljoprivredi, u geografskoj poziciji, mi možemo da budemo Kalifornija, ali nam treba da gazdujemo samo našim novcem, ne treba nama niko ništa da dotira. Sitni pilićari u nomenklaturi SNSD-a su našli neke svoje lične interese, ćalapire. Veliki šef dobije puno, a pusti one manje dole da se kupe oko kolačića kao mravi i grickaju ga. A unapređenje Trebinja je nešto što je strano ovoj stranci i njihovim predstavnicima – rekao je Vučurević.

On je dodao da mu je žao i da se stidi kao čovjek zbog toga što Milorad Dodik uopšte može da prolazi kao ličnost i kao predsjednik.

– On priča o izdaji, a ko je izdao Republiku Srpsku? Doveden je na tenkovima SFOR-a, bio miljenik američke administracije, bio je miljenik Evropske unije kada je trebalo rušiti Radovana Karadžića i one koji su stvarali Republiku Srpsku. Miljenik je bio sve dok je imao odakle da nosi i dava. U ovoj državi je sve kriminalizovano, tužilaštvo, sudovi i MUP su podređeni takvoj strukturi vlasti, a građani moraju da shvate da se konačno moramo okrenuti sebi i svojim porodicama i glasati za sebe – naveo je Vučurević.

Gradonačelnik Trebinja smatra da SNSD naklonost medija kupuje novcem, te da je najnegativnija posljedica vladavine ove stranke moralna erozija političke strukture i vlasti na republičkim i lokalnim nivoima.

– Oni su bazirali sve na otimačini, na sili, na korupciji, na kriminalu, i to je najteže vratiti. Zato pozivam građane Trebinja da se okrenu svojim porodicama i vide ima li njihovo dijete danas marku ili dvije da izađe u grad i da ga uporede sa djecom predsjednika republike koje ima i stanove u Beogradu, i vile u Beogradu, i imanja po Srbiji, stanove po Monte Karlu, po zapadnim zemljama. Vidjeli ste čitavu elitu iz vrha SNSD-a koja je ovih dana dobila državljanstva po Monaku, po Sloveniji. Od čega to bježe ti ljudi, šta im je to odjednom postalo tjeskobno po RS i BiH? Polako nam se prazne prostori čekajući da se naš narod pametni osvijesti. Nadam se da će se to uskoro desiti – zaključio je Vučurević.

Intervju za Herceg televizuju u cjelosti pogledajte ovdje:

Razgovarao: Bojan Nosović, Herceg TV

About the author

Moja Hercegovina

4 0 komentara

Click here to post a comment
0 Shares
Copy link