Početna  /  Vukanović i SDS ozvaničili saradnju: Podržaćemo zajedničkog kandidata za gradonačelnika u Trebinju
Hercegovina Trebinje Vijesti

Vukanović i SDS ozvaničili saradnju: Podržaćemo zajedničkog kandidata za gradonačelnika u Trebinju

TREBINJE – Predsjednik trebinjskog SDS-a Vidomir Begenišić i predsjednik Stranke za pravdu i red Nebojša Vukanović potpisali su danas u Trebinju sporazum o usaglašenom političkom djelovanju na narednim lokalnim izborima između gradskih odbora ove dvije stranke.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

To, između ostalog znači, da će na izborima u oktobru zajedno podržati kandidata za gradonačelnika Trebinja, koga predloži Savez za promjene, ali da će sa odborničkim listama nastupiti nezavisno.

Kako je Begenišić potvrdio u opciji za kandidata za gradonačelnika je pet ili šest osoba iz Saveza za promjene, od kojih su tri sigurno iz SDS-a, ali o konkretnim imenima, kaže, još je rano govoriti. Zato nije ni odgovorio na pitanje da li bi se on mogao naći među ta tri SDS-ova prijedloga.

Jedno je sigurno, smatra on, o kandidatu za gradonačelnika ne može odlučivati sam vrh Saveza za promjene.

„Razičita su mišljenja u različitim partijama, ali nadam se da ćemo naći rješenje. Ne može vrh SzP da odredi kandidate u baš svim lokalnim zajednicama, ako ne znaju šta se dešava u tim mjestima. Jedno od tih mjesta je definitivno Trebinje. Mislim da vrh SzP neće odrediti kandidata u ovom gradu“, rekao je Begenišić.

Prema njegovim riječima politika koju vodi Vukanovićeva partija vrlo je slična onoj koju zastupa SDS, pa je to bio i razlog više da na lokalnim izborima imaju usaglašeno djelovanje, a tek nakon izbora biće razmotreni dalji oblici saradnje.

„Vi znate da je naša top tema borba protiv kriminala i korupcije i ekonomski prosperitet, a znate i to  da gospodin Vukanović ima te ideje. On je bio osvjedočeni borac za borbu protiv korupcije, radeći kao novinar. Da li mu se u političkom smislu to vratilo, ja mislim da nije. To su temelji naše političke aktivnosti i temelji priče koje bi ga mogli preporučiti“, pojasnio je Begenišić.

Za Vukanovića je ipak, kaže, najbitnija četvrta tačka sporazuma, kojom pozivaju sve političke subjekte na fer i korektnu predizbornu kampanju. On je danas rekao da će njegova politika, između ostalog, biti okrenuta ka stvaranju klime u kojoj bi Trebinje bio grad koji će u velikoj mjeri prihodovati od turizma, po ugledu na susjedni Dubrovnik.

Saradnja sa SDS-om, je prema njegovim riječima, realan slijed, budući da je i do sada sa ovom partijom, kako kaže, imao korektnu saradnju. Od ranijih principa, kaže, nije odustao.

„Šta sam dobio nakon svega – u Hercegovini nisam mogao dobiti nijedan posao. Otjerali su me odavde kao psa. Reći ću samo da su mi ponudili iz kafe „Azzara“ posao da radim sa njima kao konobar, drugo nigdje u Hercegovini nisam mogao ništa raditi. To što sam ja uložio svoja sredstva i potrošio taj novac, pa se zaposlio kao savjetnik, sad ispadam najveća fukara, umjesto da su fukare oni ljudi koji su opljačkali HET, Elektroprivredu i slično. Mislim da je to poprilično licemjerno. Mislim da je bilo sasvim prirodno da me gospodin Bosić pozove za savjetnika“, kazao je Vukanović.

Predstavnici dvaju partija su pozvali danas sve manje partije lokalnog karaktera da im se pridruže u narednom periodu.

O eventualnoj podršci Slavku Vučureviću kao potencijalnom kandidatu za gradonačelnika, Begenešić i Vukanović se nisu precizno izjasnili, kazavši samo da će podržati kandidata Saveza za promjene.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link