Početna  /  Vučurević poziva otpuštene radnike na protest u Trebinju
Hercegovina Trebinje

Vučurević poziva otpuštene radnike na protest u Trebinju

TREBINjE – Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević najavio je danas da će stati uz sve otpuštene radnike u Trebinju, te da će ih pozvati na proteste ukoliko dođe do otpuštanja u trebinjskoj Gradskoj upravi, koja najavljuje novi gradonačelnik Luka Petrović.

Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)
Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

Vučurević je na konferenciji za novinare u Trebinju kazao da će on i PDP stati uz sve radnike koji budu otpušteni iz bilo koje firme ili institucije.

“Ja ću pozvati porodice svih onih zaposlenih u Gradskoj upravi i sve socijalno ugrožene radnike iz Novoteksa i sve one koji su proteklih godina, mjeseci i dana ostajali bez posla zahvaljujući vladavini SNSD-a na opšti štrajk u Trebinju. Mi ćemo se  suprotstaviti  na sve moguće legalne načine tom nasilju, jer se ovdje radi o fašisoidnom revanšizmu prema ljudima koji su dobili posao na legalan način, prema legalnoj proceduri. Sramno je da se otpušta neko u Trebinju zbog navodnog nedostatka novca. Poručujem Petroviću da neće u tome uspjeti, jer ako njegova djeca jedu hljeb, ješće ga i druga djeca”, poručio je Vučurević.

O datumu protesta tek treba da se pregovara, ali je siguran da će to biti i prije prvih otkaza. Kaže da očekuje podršku svih nezadovoljnih radnika. Nije poznato koji bi mogli biti krajnji efekti protesta.

“Proces otpuštanja ne može biti odmah, jedino ako budu išli na silu kao što su krenuli, ali na silu ćemo odgovoriti silom. Ako treba sukob u Trebinju da vodi u krvoproliće, onda će ga i imati”, poručio je Vučurević.

Na konferenciji za novinare Vučurević je odbacio optužbe nove garniture gradske vlasti, koja tvrdi da je gradska kasa prazna.

“Priča da je kasa prazna je netačna. Kada sam ja napustio radno mjesto na računima Gradske uprave na trezoru je ostalo million i sto dvadeset hiljada maraka, bez velikih uplata koje nisu bile stigle od indirektnih poreza. Nije nam bilo uplaćeno četiri uplate iz hidroakumulacija HET-a, jer je to prošle godine uvedeno da neće plaćati mjesečno, već da bi destabilizovali budžet, odlučili su da tromjesečno uplaćuju. Međutim nisu uplatili ni za četiri mjeseca. Moguće je da bude deficit u budžetu jer su Petrović i njegovi ljudi opstruisali kupovinu zemlje u bivšoj kasarni gdje je bilo devet kaucija i zainteresovanih investitora”, pojasnio je Vučurević.

Naglasio je da je dan nakon izbora Skupština Grada Trebinja dobila odluku od Okrunog Tužilaštva u Trebinju da se obustavlja istraga zloupotreba u Fudbalskom klubu “Leotar” jer navodno nema dovoljno materijalnih dokaza.

Po Vučurevićevom mišljenju to predstavlja zaštitu gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića za navodne nelegalne radnje u ovom klubu, koje mu pripisuje.

Na Vučurevićeve izjave reagovali si iz kabineta Luke Petrovića, a šta je Petrović poručio Vučureviću možete pročitati na ovom linku.

Nikolija Bjelica

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link