Početna  /  Vučurević obećao: Narednih mjeseci obezbijedićemo 450 novih radnih mjesta
Hercegovina Trebinje

Vučurević obećao: Narednih mjeseci obezbijedićemo 450 novih radnih mjesta

TREBINJE – U Trebinju će narednih mjeseci biti obezbjeđeno oko 450 novih radnih mjesta u kompaniji „Svislajon“, tržnim centrima, te još nekim sadržajima koji će biti otvoreni na području ovog grada, saopšteno je danas novinarima u gradskoj upravi. Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević obećao je da će prioritet pri zapošljavanju imati porodice koje nemaju nijednog zaposlenog člana ili jednog čija primanja nisu dovoljna za izdržavanje domaćinstva.

tomo-bokic-slavko-vuvurevic-trebinje-swisslion
Tomo Bokić i Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

Danas je najavljena realizacija projekta „Sunčani grad“, po zahtjevu kompanije „Svislajon“, koji će podrazumijevati izgradnju Akva parka sa brojnim smještajnim kapacitetima, turističko naselje, te sportsko-rekreacioni centar. Akva park, kako je planirano, biće izgrađen u prvoj fazi projekta do jula naredne godine, a ukupan projekat biće završen do jula 2018. godine.

Ovo je jedan od najljepših dana, od kako sam na čelu gradske administracije, rekao je Vučurević.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ponosno je saopštio ovu informaciju medijima.

„Ovo je jedan od najljepših dana, od kako sam na čelu gradske administracije. Gradska Skupština je danas donijela odluku koja Trebinju donosi najveću investiciju u proteklih 60 godina. Trebinje danas ulazi u realizaciju projekta „Sunčani grad“ po zahtjevu kompanije „Svislajon“. Danas je već fomirana kompanija sa osnovnim kapitalom od 20 miliona maraka. Sve one porodice koji su se evidentirale u gradskoj upravi, kada smo pravili socijalnu kartu će biti pozvane i u narednom periodu ćemo ih materijalno obezbijediti“, istakao je Vučurević.

On je dodao su gradske obaveze danas urađene, te da stoje na raspolaganju investitoru. u nastavku, slijedi raspisivanje tendera za prodaju 80 hektara parcele u katastarskoj opštini Gomiljani na kojoj će se realizovati projekat „Sunčanog grada“.

Predstavnik „Svislajona“ Tomo Bokić naglasio je da su već pokrenuli osnivanje novog preduzeća „Svislajon Grande“ sa osnovnim kapitalom od 20 miliona maraka koje su već obezbijedili.

„Nadam se da se vidimo za deset mjeseci na otvaranju Akva parka“, optimistično je kazao Bokić.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link