Početna  /  Vučurević: Na Dodikovoj faci se vidi da je u agoniji, ima i papir koji to potvrđuje
Hercegovina Trebinje

Vučurević: Na Dodikovoj faci se vidi da je u agoniji, ima i papir koji to potvrđuje

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević u izjavi za Herceg televiziju pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da otvoreno razgovaraju u TV duelu na javnom servisu i uporede data obećanja stanovnicima Hercegovine.

Slavko Vučurević (FOTO: Moja Hercegovina)
Slavko Vučurević (FOTO: Moja Hercegovina)

Vučurević je reagovao na izjave predsjednika Dodika iznesene u emisiji „Sedmi dan“ na Herceg televiziji u kojima ga je Dodik optužio da je upropastio javni i društveni život u Trebinju.

Prvom čovjeku Trebinja, kako kaže, ne čini zadovoljustvo to što mora da razgovara sa, kako je nazvao predsednika Dodika, „jednim prevarantom, bleferom i čovjekom koji u ljudskom smislu nema nikakvu težinu“, ali da bi i to istrpio zbog funkcije koju obavlja i zbog ljubavi prema Trebinju i građanima.

Vrlo je specifično danas razgovarati sa njim, jer on ima zdravstveno uvjerenje, koje ga amnestira od bilo kojeg postupka. Sa takvim papirom u Fondu se ostvaruju invalidska prava. Međutim, čovjek sa takvim papirom kod nas obavlja funkciju predsjednika. On je osam godina prolazio kroz Trebinje i sad priča da će obnoviti fasadu na srednjoškolskom centru u Trebinju. Kako se to nije prije sjetio? Meni je žao da on nas Hercegovce drži kao intelektualno inferiorne u odnosu na njega i da on može mahati nama sa pričom o Gornjim horizontima. To je priča stara 30, 40 godina i da je bilo sreće mogli su je napraviti sami od novca koji obezbjeđuje energetski sektor, ali nije, gradilo se negdje gdje je on htio. Hajde da vidimo šta je on uradio. Ja najavljujem da ćemo mi za desetak dana izdati brošuru kojom ćemo potvrditi da smo upravo mi i ova vlast u Trebinju uradili više nego oni za sve te godine. Ko je prazna ljuštura, to on sam o sebi najbolje govori“, rekao je Vučurević za Herceg televiziju.

On tvrdi da nije slučajno to što je predsjednik Srpske u Trebinje stigao baš na dan kada je on privođen i sipitivan u Centru javne bezbjednosti Trebinje zbog krivične prijave u vezi sa navodnim nezakonitim zapošljavanjem. Ta činjanica, po Vučurevićevoj ocjeni, predstavlja potvrdu da, kako je rekao, Dodik rukovodi pravosudnim institucijama u Trebinju.

Vučurević je pozvao bivše radnice Novoteksa da zajedno sa njim idu pred Palatu predsjednika i da traže sve ono što im je Dodik svojevremeno obećavao.

Šta je bilo sa ženama „Novoteksa“ kojima je predsjednik govorio štrajkujte vi, ja ću vama kad to uredim dati dionice. Kad su mu žene dale naklonost i dale glas on se vratio u Banjaluku i rekao da nema ništa sa tim i da je to privatna firma. Evo sad je to njegova firma i sad je trenutak. Ja sad pozivam radnice Novoteksa da zajedno idemo pred predsjednika i da tražimo da im isplati ono što je ukrao u prethodnom periodu. To je obećao. Ja sa žaljenjem mogu da konstatujem da njegova faca govori o njegovom psihofizičkom stanju. Podočnjaci, izdužena faca, te neartikulisani govor, pokazuju to da se nalazi u agoniji, i da on jednostavno nije siguran šta mu nosi sljedeći sat. On je svoj boravak u Hercegovini tempirao kako bi se oprao od te svoje svakodnevnice u Banjoj Luci. Međutim, nije se on dobro rehabilitovao“, izjavio je Vučurević.

Vučurević je kazao da je on veliki Trebinjac i da za republičku vlast, za koji tvrdi da je ogrezla u kriminalu, predstavlja kost u grlu, te odbacio Dodikove navode da je Savez za promjene proislamski orjentisan.

Javnost treba da zna da je u MUP-u RS u aktivnom sastavu danas 560 pripadnika Bošnjaka. Ako ih naoruža sa dugim cijevima, je li siguran da će oni biti lojalni njemu, ili će biti lojalni nekome koga on omjera u Savezu za promjene. Narodu treba ukazati ko je Milorad Dodik. Nula od nule su dvije nule. Mene boli da tipovi poput Dodika uopšte hodaju po napaćenoj zemlji Hercegovini“, rekao je Vučurević za Herceg televiziju.

Moja Hercegovina

3 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Dodik je ocigledno demagog ali i Vucurevic u svjoj “neotesanosti” ne zasuzuje da predsavlja Trebinje.

  • Sve tacnoo.Tacno sto je rekao da on hercegovce drzi inferiornim ali ne samo hercegovce pa tako on sa svima jer on smatra vidi kako on nepismen dokle je dogurao a oni budale ratovale i sad nemaju da jedu. Sav taj sljam od koga su napravili ratne profitere svi oni tako govore. Isto za Gornje Horizonte sve je to tacno,Dodik nema veze sa tim,to je posao zapocet prije rata samo sto ovaj debil to nije u stanju da zavrsi kao sto nije zavrsio ni jedan most preko Drine a svake godine dolazi da se slika kako otvara most na Drini. Pa on nije u stanju nista uraditi.Da Slavko krade njega bi Dodik kroz novine danima provlacio a posto nema sta da mu nadje onda vrijedja. Slavko bi pomogao cjelu Hercegovinu i RS,znao bi on sa strancima ali i da za nas izvuce korist ali ne moze sam. Ja konkretno opoziciju mrzim,mrzim je koliko i Dodika ali jedini koji mi je normalan je Slavko jer je pismen.Nije lako sa budalom nepismenom kao sto je Dodik bilo sta pricati,ili iz Bilece Aleksic koji ne krije da ima svoje firme,koji krade od djaka i studenata !!!! Slavko ipak nije takav,hoce da poprica i ako moze da pomogne on ce pomoci.Pa njemu Dodik sudi jer je zaposlio djete palog borca !!!!! Umjesto da ga nagradi on ga tjera na sud !!! Daj Boze da je sve ljude zaposlio a ne jedno djete palog borca. !!!!!Trebao bi Slavko da organizuje za poljoprivrednike odlazak na Poljoprivredne sajmove u Novom Sadu i Krusevcu,da rasiri saradnju,da se nasi poljoprivrednici povezu i bolje edukuju.Grcka koja ima isti teren kao mi ima izvoz od poljoprivrede 30 milijardi evra pa bi trebalo da se ugledamo na njih.

0 Shares
0 Shares
Copy link