Početna  /  “VRATIĆU SE JOŠ JAČI”- Ovako je Novak objasnio razloge svoje duge pauze
Srbija Vijesti

“VRATIĆU SE JOŠ JAČI”- Ovako je Novak objasnio razloge svoje duge pauze

Novak Đoković je poručio da takmičarska pauza do kraja 2017. sezone, uslijed stanja desnog lakta, služi isključivo da bi se još jači vratio sportu u kome je dominirao poručivši pri tom “da ne vidi kraj svoje karijere”.

Novak Đoković

“Predaja vimbldonskog četvrtfinala je bila znak da je vrijeme za odluku, koja je, bar za mene, radikalna. Imao sam sreće da u karijeri ne pauziram duže od mjesec, mjeseci i po dana. Stvarno sam izuzetno zahvalan što sam uspijevao da održim optimalno stanje tokom moje karijere. A zahvalan sam jer sam shvatio koliko je teško igračima koji se suočavaju sa ovakvim povredama svake strane, shvatio sam koliko sam bio blagosloven jer tako nešto nisam imao. Zahvalio bih se svom timu, svojoj familiji, ljudima i prijateljima koji su svih ovih godina bili uz mene, naročito u posljednjih nekoliko mjeseci. Radili smo sve, naravno, što je bilo u našoj moći da održavamo lakat u stanju u kome bih ja mogao da se takmičim na najvišem nivou. Udarac kod kog me je povreda najviše omela je servis i zbog te povrede sam morao da u igri pravim određene tehničke korekcije, kako bih sačuvao lakat. A to se, potom, odrazilo na igru, na moje rezultate, i tako dalje, i tako dalje…

Ono što predstoji je nekoliko mjeseci odmora bez reketa, oko dva mjeseca će biti bez igre”, rekao je Đoković.i

On je naglasio da su mu svi stručnjaci rekli da hirurška operacija nije neophodna, već odmor.

“Svi su saglasni da to nije rješenje, već odmor. Nisam se nikada operisao, a iskreno, ne bih ni želio da se ikada operišem”, rekao je Nole.

Đoković je dodao da je preveliki broj mečeva doveo do ove povrede, a da se intezitet bolova vremenom povećavao, te da privremena rješenja nisu donijela boljitak, jer mu se desilo da prvi put od 2015. desilo da je imun na sve lijekove – nijedan mu nije pomogao.

“Do povrede je došlo uslijed preopterećenosti. Mnogo sam mečeva odigrao, pa i ne čudi. Ali, ne sjedim pred vama da bih se žalio. Naprotiv, ponosan sam na ono što samo stvario u prethodne dvije godine, koje su najuspješnije u mojoj karijeri”, naglasio je naš najbolji teniser.

On je rekao da će tokom oporavka, čak i dok ne bude koristio reket, raditi na svojoj fizičkoj kondiciji.

“To bih, naravno, počeo nakon nekog perioda odmora. Ako mi dozvoljavate (osmijeh). Ali, radujem se. Iskreno. Radujem se jer nikada od početka karijere nisam imao više od dve, tri nedjelje oporavka. A sada će mi se pružiti i prilika da strateški unaprijedim igru. Za to je uvijek potrebno vrijeme, a mi teniseri nemamo to na raspolaganju. Mislim, imamo izbor, ali kada ste dio tog mehanizma, kada se tako odvijaju stvari, onda je teško izvesti”, rekao je Đoković.

Novak se na kratko osvrnuo i na činjenicu da će zbog očekivanog pada na ATP listi, početkom 2018. na nekim turnirima ranije “naletjeti” na favorite.

“Raduje me to, da naletim na vodeće nosioce u, recimo, trećem kolu”, rekao je Đoković uz osmijeh.

On se na kratko osvrnuo i na činjenicu da će zbog očekivanog pada na ATP listi, početkom 2018. na nekim turnirima ranije “naleteti” na favorite.

“Raduje me to, da naletim na vodeće nosioce u, recimo, trećem kolu”, rekao je Đoković uz osmijeh.

Dvanaestrostruki osvajač grend slem titula kaže da je svjestan da je i ranije mogao da napravi pauzu, ali…

“Nisam mogao da donesem takvu odluku 2016, olimpijskoj godini, iako je i tada bilo naznaka da bi to bila pametna stvar. Prosto, previše toga sam želeo. Onda su usledile povrede, ne toliko strašne, poput povrede zgloba, a opet, otežavajuće okolnosti… Ali, dobro, sve su to životne lekcije. Ja sam stalno htio da igram, bilo je tu u posljednje vrijeme stvarno dobrih mečeva u Istbronu, pa i na Vimbldonu, iako sam svjestan da to nije bilo na onom nivou iz prethodnog nivoa. Sve što mi se desilo, a bilo je pregršt prelijepih stvari, i porodičnih, i teniskih, umiju da istroše čovjeka. Na lijep način, ali umiju da iscrpe”, rekao je Đoković.

On žali što neće moći da za šest nedjelja pomogne saigračima iz reprezentacije u polufinalnom duelu sa Francuskom u Dejvis kupu:

“Neću biti, nažalost, u timu kao igrač, ali hoću kao navijač. Oni su moji prijatelji, moji životni saputnici, znam se sa saigračima, naročito Viktorom i Jankom, od mladosti. Biće im teško u Francuskoj, ali ništa nije nemoguće”, rekao je Novak.

Na kraju, Đoković je imao i jasnu poruku:

“Jedva čekam da se vratim. Stvarno. Jer, ja stvarno volim tenis, uživam da budem na terenu, na biloj kojoj podlozi, u bilo koje vrijeme. Igram tenis sa sinom, sa bratom… Stvarno volim taj sport. Taj osjećaj se malo izgubio krajem prošle godine, ali se baš vratio posljednjih mjeseci. Ne vidim kraj mojoj karijeri nigde blizu. Spremite se, gledaćete još mnogo mojih mečeva”, zaključio je naš najbolji teniser svih vremena.

0 Shares
0 Shares
Copy link