Volonteri trebinjskog Crvenog krsta ponovo u akciji

TREBINJE – Omladina Crvenog krsta (CK) nizom svojih akcija nastoji da pomogne socijalno ugroženim porodicama na području grada Trebinja. Posljednje oktobarske dane trebinjski volonteri proveli su skupljajući hranu i osnovne higijenske proizvode za porodice kojima je ovaj vid pomoći neophodan.

Volonteri trebinjskog Crvenog krsta (Foto: Moja Hercegovina)
Volonteri trebinjskog Crvenog krsta (Foto: Moja Hercegovina)

Zakucali su na vrata, tvrde, 22 tebinjska javna i privatna preduzeća. U susret su im, kažu, izašli smao HET, „Svislajon“ i pekara „Leotar“.

Predsjednik omladine trebinjskog Crvenog krsta Marko Savović kaže da je ovom prilikom sakupljeno 30 paketa hrane i higijenskih proizvoda. Poklon pakete će tokom sedmice uručiti socijalno ugroženim porodicama.

Građani su svoj prilog mogli dostaviti u trgovačke centre u gradu, u kojima su volonteri postavili korpe za skupljanje proizvoda i tako se priključiti akciji.

Inače, Crveni krst Republike Srpske posljednju nedjelju u oktobru obilježava kao Nedjelju solidarnosti. Ove godine obilježena je nizom aktivnosti pod sloganom „Budimo humani“. Osnovni cilj jeste buđenje svijesti kod ljudi i podsticanje građana u zajednici na značaj humanosti i pružanja pomoći kategorijama socijalno ugroženog stanovništva.

Omladina CK će, kako su planirali, uskoro organizovati humanitarnu akciju „Paketić za ljepši osmijeh“.

Nikolija Bjelica

 

Autor