Početna  /  Vladislav Vladičić: Smanjujemo plate radnicima, otpuštanja neće biti (VIDEO)
Hercegovina Republika Srpska Trebinje

Vladislav Vladičić: Smanjujemo plate radnicima, otpuštanja neće biti (VIDEO)

TREBINJE – Novi predsjednik Regulatorne komisije za energetiku Vladislav Vladičić odučio je da zatraži skidanje tačke o budžetu komisije s dnevnog reda Narodne skupštine i smanji plate radnicima, saznaje ATV.

Vlad-Vladicic-ATV
Predsjednik Regulatorne komisije za energetiku Vladislav Vladičić (FOTO: atvbl.com)

Zbog novih zapošljavanja troškovi komisije porasli su za sedamdesetak hiljada maraka, a izdvajanja na plate premašila su dva miliona. Previše, kaže Vladičić koji planira da stegne kaiš i u ovoj godini uštedi minimum stotinu hiljada maraka. Ipak, otpuštanja, tvrdi, neće biti.

“Prvo na troškovima kao što su zakup poslovnih prostora, na ličnim dohocima i na svim ostalim troškovima koji se tiču ovoga budžeta, s tim da nećemo umanjiti troškove koji će ugroziti vitalnost i značaj ove institucije u cijelom energetskom prostoru Republike Srpske”, izjavio je Vladislav Vladičić, predsjednik Regulatorne komisije za energetiku.

Ove godine biće ugašena kancelarija komisije u Banjaluci koja je na godišnjem nivou Regulatornu koštala 26 hiljada maraka. Plate vjerovatno idu dole za pet odsto, ali o tome se svi članovi Komisije još nisu usaglasili. Uštedjeće se, kažu, i na troškovima dnevnica i putovanja. Odbor za privredu u Narodnoj skupštini već je upoznat sa zahtjevom novog predsjednika kome će, kažu, dati dovoljno vremena da sa saradnicima napravi novi budžet.

“Članovi Regulatorne komisije koji su nedavno izabrani vjerovatno žele da racionalizuju, sagledaju i predlože inovirani prijedlog budžeta za 2016. godinu i mi ćemo naravno opredjeliti se prema tom budžetu kada bude došao na tačku dnevnog reda Narodne skupštine”, kazao je Luka Petrović, član odbora za privredu u NS RS.

Članovi nove komisije u fotelje su sjeli dvije nedjelje nakon planiranja budžeta za 2016. i na njegovo kreiranje tada, kažu, nisu mogli da utiču. Nakon što se pozabave svojim zaradama čeka ih teška odluka od koje mjesecima strepe građani Srpske. Poskupljenje struje i dalje je aktuelna tema jer Elektroprivreda od toga ne planira da odustane. Zahtjev je na stolu, a Regulatorna komisija nema još mnogo vremena da se o njemu izjasni.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

Izvor: Atvbl.com

26 Shares

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Ma ja težak im je posao donijeti odluku o poskupljenju??? Koliko ti ljudi zarađuju bilo bi upitno i za razvijenu EU, a kamo li za bijednu R.Srpsku u kojoj je najniža penzija cca 180 km . To je zaista previše i da su oni izgradili cijeli energetski sektor RS, a znamo da nisu.

Copy link
Powered by Social Snap