Početna  /  Vladimir Kovačević izašao iz bolnice
Republika Srpska

Vladimir Kovačević izašao iz bolnice

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević izašao je iz bolnice. Stabilnog je zdravstvenog stanja i upućen je na kućno liječenje i mirovanje. Urađeni su svi neophodni pregledi – težih posljedica, na sreću, nema.

Foto: RTV BN

’’Imam vrtoglavice dok hodam, bitno je da nemam mučninu što bi ukazivalo na težu povredu mozga. Urađena su dva CT nalaza. Jedan je pokazao nagnječenje mozga, drugi je bio bolji, pokazao je da je to nagnječenje u povlačenju. Rađen je nalaz sluha koji je takođe uredan’’ – kaže Vladimir Kovačević.

U bolnici je proveo pet dana, a danas se po izlasku iz Univerzitetsko-kliničkog centra zahvalio ljekarima i medicinskim radnicima.

’’Ružan je povod, ali da ne bude da uvijek kudimo zdravstvo, stvarno ljudi su mi maksimalnu pažnju pružili. Nemam riječi, iako, sam direktoru rekao da nećemo prestati da pratimo šta rade na UKC. Zahvalan sam ljudima na hirurgiji i ovdje na ORL gdje sam ležao’’, rekao je Kovačević.

Dva maskirana muškarca pretukla su Kovačevića u nedjelju, 26. avgusta, ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje u banjalučkom naselju Obilićevo. Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da su danas Okružnom javnom tužilašvu Banjaluka dostavili izvještaj.

’’Policijski službenici nastavljaju sa intenzivnim preduzimanjem operativnih i istražnih radnji u vezi sa predmetnim krivičnim djelom.’’ – neveli su u pisanom odgovoru iz PU Banjaluka.

Iz Okružnog tužilaštva kažu da izvještaj još nisu dobili. Prije nekoliko dana napad je okvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Vladimir Kovačević je pretučen metalnim šipkama. Policija je do sada saslušala preko 20 lica, pronađena je i metalna šipka koja će poslužiti kao ključni dokaz. Međutim, napadači još nisu pronađeni. Šipka je proslijeđena Zavodu sa sudsku medicinu na vještačenje. Izvori BN televizije navode da bi analiza ključnog dokaza, namjerno ili ne, mogla da potraje.

0 Shares
0 Shares
Copy link