Početna  /  Srbijanska Vlada obećala pomoći Srbima u Hercegovini
Hercegovina

Srbijanska Vlada obećala pomoći Srbima u Hercegovini

MOSTAR – Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je u ponedjeljak u Beogradu sa delegacijom lokalnih samouprava, udruženja građana i Srpske pravoslavne crkve iz Hercegovine te je tom prilikom poručila kako je srbijanska Vlada spremna da podrži svoje sunarodnike.

Foto: Moja Hercegovina

Oni su zatražili da Vlada Srbije podrži realizaciju projekata koji bi pomogli Srbima u Mostaru i okolini da očuvaju nacionalni identitet i podignu kvalitet života, saopšteno je iz Ureda potpredsjednica Vlade Srbije.

Delegacija, koju je predvodio paroh mostarski Radivoje Krulj, predočila je potpredsjednici Mihajlović više projekata u kojima bi dobro došla pomoć Vlade Srbije.

Mihajlović je zatražila detalje svih projekata kako bi se vidjelo na koji način Vlada najefikasnije može da pomogne.

“Vlada Srbije vodi i uvijek će voditi računa o svojim sunarodnicima. Želimo da podržimo sve one projekte koji će Srbima u Hercegovini omogućiti miran suživot s drugim narodima”, rekla je Mihajlović.

Gosti su predstavili projekat izgradnje vodovoda u selu Željuša, dogradnju lokalne saobraćajnice i opremanje osnovne škole u Mostaru u kojoj bi se održavala nastava na srpskom jeziku.

Zatražili su pomoć i u obnovi Doma kulture u Mostaru i igrališta za djecu.

U delegaciji su bili načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, potpredsjednik Zajednice srpskih udruženja grada Mostara i načelnik Odjela opšte uprave Grada Mostara Predrag Šupljeglav i članica Glavnog odbora “SPKD Prosvjeta” Mostar Sanja Bjelica Šagovnović.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap