Četvrtak, 23.01.2020
More

  Srbijanska Vlada obećala pomoći Srbima u Hercegovini

  Podijeli:

  MOSTAR – Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je u ponedjeljak u Beogradu sa delegacijom lokalnih samouprava, udruženja građana i Srpske pravoslavne crkve iz Hercegovine te je tom prilikom poručila kako je srbijanska Vlada spremna da podrži svoje sunarodnike.

  Foto: Moja Hercegovina

  Oni su zatražili da Vlada Srbije podrži realizaciju projekata koji bi pomogli Srbima u Mostaru i okolini da očuvaju nacionalni identitet i podignu kvalitet života, saopšteno je iz Ureda potpredsjednica Vlade Srbije.

  Delegacija, koju je predvodio paroh mostarski Radivoje Krulj, predočila je potpredsjednici Mihajlović više projekata u kojima bi dobro došla pomoć Vlade Srbije.

  Mihajlović je zatražila detalje svih projekata kako bi se vidjelo na koji način Vlada najefikasnije može da pomogne.

  “Vlada Srbije vodi i uvijek će voditi računa o svojim sunarodnicima. Želimo da podržimo sve one projekte koji će Srbima u Hercegovini omogućiti miran suživot s drugim narodima”, rekla je Mihajlović.

  Gosti su predstavili projekat izgradnje vodovoda u selu Željuša, dogradnju lokalne saobraćajnice i opremanje osnovne škole u Mostaru u kojoj bi se održavala nastava na srpskom jeziku.

  Zatražili su pomoć i u obnovi Doma kulture u Mostaru i igrališta za djecu.

  U delegaciji su bili načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, potpredsjednik Zajednice srpskih udruženja grada Mostara i načelnik Odjela opšte uprave Grada Mostara Predrag Šupljeglav i članica Glavnog odbora “SPKD Prosvjeta” Mostar Sanja Bjelica Šagovnović.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI