Početna  /  Vlada RS odustaje od kupovine novog helikoptera
Republika Srpska

Vlada RS odustaje od kupovine novog helikoptera

Nakon što je u medijima objavljeno da su Vlada Republike Srpske i njen Helikopterski servis raspisali međunarodni javni poziv za nabavku novog helikoptera vrijednog oko devet miliona maraka, ili 7.692.307 KM bez PDV-a, i pritiska javnosti, danas je iz Vlade saopšteno da su odustali od kupovine helikoptera, piše portal BN televizije.

U saopštenju se kaže da Helikopterski servis Republike Srpske nije nabavio helikopter i nalazi se u procesu poništenja postupka javne nabavke.

Dalje se navodi da je u skladu sa instrukcijama Vlade i Ministarstva finansija, a u vezi sa nastalim posljedicama epidemije virusa korona, prilikom izrade rebalansa budžeta odlučeno da se odustane od nabavke.

“Tako da je prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava, upućen Vladi Republike Srpske 7. aprila, kao i prijedlog rješenja o stavljanju van snage rješenja o davanju saglasnosti na sprovođenje postupka javne nabavke robe – helikoptera, što je Vlada Republike Srpske usvojila na sjednici 9. aprila”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Helikopterski servis Srpske, kao ugovorni organ donijeti odluku o poništenju postupka javne nabavke helikoptera, nakon što odluka o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava bude objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske.

Odluka o poništenju postupka javne nabavke biće objavljena na portalu javnih nabavki i na veb stranici Helikopterskog servisa Republike Srpske, te dostavljena svim potencijalnim ponuđačima, kaže se u saopštenju Vlade Republike Srpske.

BN TV

22 Shares
22 Shares
Copy link