Početna  /  Udruženje ”Nera” obavijestilo javnost o najnovijem pokušaju ubistva psa: Slučaj je procesuiran, počinilac poznat, snosiće posljedice u skladu sa zakonom!
gacko Izdvajamo

Udruženje ”Nera” obavijestilo javnost o najnovijem pokušaju ubistva psa: Slučaj je procesuiran, počinilac poznat, snosiće posljedice u skladu sa zakonom!

U Gacku se preksinoć dogodio još jedan incident vezan za ubijanje pasa lutalica, s tim što ovoga puta nije došlo do smrtnog ishoda, a počinilac je otkriven i biće procesuiran u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja. Ovo je saopšteno iz Udruženja za zaštitu životinja ”Nera”. Podsjećamo da je u posljednjih nekoliko mjeseci u Gacku otrovano i iz vatrenog oružja ubijeno skoro 30 pasa, a počinilac ili počinioci još uvijek nisu otkriveni, a o čemu je internet magazin ”Moja Hercegovina” pisao u više navrata. Saopštenje Udruženja ”Nera” prenosimo u cjelosti.

Udruženje za zaštitu životinja ”Nera” izdaje saopštenje povodom sinoćnjih dešavanja u Gacku i pokušaja ubistva psa Mile u užem centru grada, prometnom, gusto naseljenom i u blizini dječijeg igrališta. Pas Mila je slobodan pas, izrazito pitom i dobroćudan, jedini koji je preživio posljednja masovna trovanja i ubistva pasa lutalica u Gacku. Sterilisana je od strane Udruženja i kao i sve ženke koje je sterilisalo Udruženje nosi ogrlicu kao znak raspoznavanja.

Krvavi trag nakon neuspjelog ubistva Mile – posljednje gatačke lutalice

Naš sugrađanin je pucao na ovog psa iz vazdušne puške ispred ulaza u jednu zgradu u centru grada, čime je doveo u opasnost ne samo životinju, nego i živote ljudi i djece.

Želimo da upoznamo javnost da je slučaj procesuiran, počinilac poznat i priznao je krivicu, te će u skladu sa zakonom snositi posljedice. Zahvaljujemo se pripadnicima PU Gacko na blagovremenoj reakciji, te napominjemo sugrađane da je po Zakonu o dobrobiti životinja kažnjivo povređivati, zlostavljati, zanemarivati ili ubiti životinju, te će u skladu sa tim svaki ovakav slučaj biti prijavljen i kažnjen – navodi se u saopštenju Udruženja za zaštitu životinja ”Nera”.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap