Početna  /  U trebinjskom Domu penzionera počela vakcinacija korisnika i osoblja
Izdvajamo

U trebinjskom Domu penzionera počela vakcinacija korisnika i osoblja

Danas je, u konsultaciji sa ljekarskim timom, počela vakcinacija ruskim ”Sputnjik V” u Javnoj ustanovi Dom penzionera. Ljekari i radnici socijalno-zdravstvene zaštite izvršili su preglede i pripreme te ukazali na značaj vakcinacije protiv infekcije virusa korona. Rajko Ćapin, direktor ove ustanove, za internet magazin ”Moja Hercegovina” rekao je da vakcina ima dovoljno i da će biti vakcinisani svi zainteresovani korisnici, ali i osoblje.

Zaštita najugroženijeg stanovništva počela je danas u Trebinju vakcinacijom korisnika usluga Doma penzionera protiv infekcije korona virusa. Rajko Ćapin, direktor Javne ustanove Dom penzionera kaže da su korisnici usluga ove ustanove izrazili zahvalnost zbog mogućnosti vakcinisanja protiv trenutne pošasti. Proces vakcinacije provode radnici higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Trebinje na čelu sa dr Jelenom Tomanović Durić.

”Ovom prilikom im se toplo zahvaljujemo, ne samo na današnjem angažmanu,nego i na dosadašnjoj svakodnevnoj saradnji i pomoći od kako postoji problem sa korona virusom. Takođe, u svrhu provođenja higijensko-epidemioloških mjera, saradnje i razmjene iskustava, svoju zahvalnost izražavamo Bolnici Trebinje, Institutu za javno zdravstvo RS, gradskom i republičkom štabu za vanredne situacije kao i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite koji su obezbijedili i poslali kontingent vakcina kako bi zaštitili i sačuvali zdravlje i živote naših korisnika i zaposlenika.” – rekao je Ćapin.

Rajko Ćapin dodaje za naš magazin da vakcinacija ima ogroman značaj i da će sigurno uticati na povećanje kvaliteta života u Domu penzionera.

”Vakcinacija ima ogroman značaj u očuvanju života i zdravstvenog statusa naših korisnika i zaposlenika jer će na ovaj način i uz daljnje pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera spriječiti inficiranje korona virusom povećavajući kvalitet života i radnog učinka.” – kaže Ćapin.

Podsjetimo, osoblje ove ustanove je u prvom talasu pandemije korona virusa dalo veliki doprinis zaštiti stanara ove ustanove tako što su danonoćno ostajali na poslu, o čemu smo ranije pisali. Prijave lica starijih od 65 godina za vakcinaciju počele su u Trebinju, ali kako saznajemo, za sada još uvijek nema vakcina za ovu namjenu uprkos činjenici da je veliki broj starijih lica izrazilo želju za vakcinacijom.

Igor Svrdlin

2 Shares
2 Shares
Copy link