Početna  /  U Las Vegasu ubijeno više od 20 ljudi, najmanje 100 povrijeđenih
Svijet

U Las Vegasu ubijeno više od 20 ljudi, najmanje 100 povrijeđenih

Nakon pucnjave u Las Vegasu broj ubijenih i ranjenih se znatno povećao u odnosu na ranije objavljene podatke.

FOTO: Tanjug

Američki mediji javljaju da je ubijeno najmanje 20 te ranjeno barem 100 ljudi. To je potvrdio policijski šerif Džozef Lombardo na konferenciji za medije.

Napad se dogodio tokom festivala “Route 91 – Harvest” u blizini čuvenog hotela i kazina “Mendelej bej” u Las Vegas Bulevaru, poznatijem kao “Strip”, u kojem se nalazi najveći broj kazina, hotela, diskoteka i restorana.

Desetine policijskih vozila pojurilo je prema glavnoj ulici u Las Vegasu, zatvorivši jedan njen deo, kao i dio autoputa “Interstejt 15”, a neki letovi su preusmjereni.

Neki od policajaca su se sakrili iza svojih vozila, dok su neki ušli u kazino noseći jurišne puške. Reporterka koja se javila uživo za CBS rekla je kako su joj svjedeoci koji se nalaze na mjestu događaja govore kako vide mrtva tijela oko sebe.

Takođe, prema izjavama svedoka, napadač je sa visine, verovatno sa prozora hotela, pucao iz automatskog oružja u masu na koncertu. Policiski zvaničnik Aden Okampo-Gomes rekao je da su se pripadnici policije uputili na mjesto incidenta, kod hotela i kazina Mandalej bej, u južnom dijelu centralnog bulevara u Las Vegasu i preko puta međunarodnog aerodroma.

Na Twitteru se pojavila informacija da je hotel pod blokadom, kao i da su primjećena dva napadača na 32. spratu. Napadači su otvorili vatru na policiju i pripadnika obezbjeđenja.

0 Shares
0 Shares
Copy link