Početna  /  Trebinjski DNS: Odbornici skupštinske većine reketiraju Vučurevića
Hercegovina Trebinje

Trebinjski DNS: Odbornici skupštinske većine reketiraju Vučurevića

TREBINjE – Odbornici DNS-a u trebinjskoj Skupštini, Petar Ivanković i Srđan Bubalo, iako nisu prisustvovali 39. sjednici Skupštine, iskazali su danas nezadovoljstvo odlukama koje je juče usvojila skupštinska većina i odgovorili su na prozivke gradonačelnika Slavka Vučurevića koje su upućene opoziciji.

dns_press_trebinje_mh

U DNS-u smatraju da gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević sprovodi samovolju i obećavaju da neće na skupštinska zasjedanja sve dok se ne ispoštuju preporuke Ministarstva uprave i lokalne samopuprave koje se odnose na nelegitimnost prethodnih sjednica i odluka koje su na njima usvojene.

Odbornik ove partije u lokalnoj skupštini Srđan Bubalo, pošto juče nije učestvovao u radu skupštine, danas je medijima iznio zamjerke na račun usvojenih tačaka dnevnog reda, prije svega na izvještaj o izvršenju budžeta za prethodnu godinu, te radu gradonačelnika i Gradske uprave.

“Gradonačelnik se hvali investicijama koje je ostvario neko drugi. U njegovom izvještaju o radu naćete i to da je neko otvorio kiosk, prodavnicu ili nešto drugo iako on nije ništa ulagao u to. Hvali se kako je podstakao razvoj poljoprivrede. Vi dobro znate da je 2012. godine za poljoprivredu izdvajano 240 hiljada maraka, sada se izdvaja 40 hiljada. Kako je to razvijao poljoprivredu kad je drastično smanjio grant”, kazao je Bubalo, napominjući kako gradonačelnik Vučurević u svom mandatu “nije ispunio nijedno predizborno obećanje”.

Bubalo je kazao kako ima saznanja da pojedini odbornici iz redova vladajuće većine reketiraju gradonačelnika i da pregovaraju sa drugim političkim strankama. O imenima tih odbornika nije želio da govori.

“Nema pet odbornika u toj većini koji su spremni da podrže neki prijedlog, a da sebe ne ugrade tu. Vjerovatno gradonačelniku fali mojih 500 maraka da bi platio sve odbornike koje ne žele da dolaze na kolegij ako ih ne isplati i koji mu svaki put prije skupštine dostave fakturu. Onog trenutka kad im legnu pare, e onda se oni pojave. To nisu odbornici, to su reketaši, koji četiri godine reketiraju gradonačelnika, a u takvoj su poziciji da on ništa ne može usvojiti bez njih. Tek sada će se desiti da oni neće nikoga podržati na sljedećim izborima, jer se pogađaju sa drugom stranom. To su gradonačelnikovi problemi kojima se treba baviti. Ti odbornici čereče budžet i od njega prave katastrofu”, siguran je Bubalo.

Komentarišući Vučurevićeu izjavu kako su opozicioni odbornici neodgovorni prema odborničkom dodatku koji primaju Bubalo je rekao da je on spreman da ga se odrekne, ako će se Vučurević za svako neispunjeno predizborno obećanje odreći jedne svoje plate.

Za sve optužbe prvi čovjek Trebinja Slavko Vučurević ima odgovor – sve su to prazne priče i izmišljotine.

“Oni su sve potpuno pobrkali. Stranački i ljudski otpad je u DNS-u, na čelu sa Petrom Ivankovićem. Mene niko ne reketira, teži sam od mnogih, prema tome sve su to laži i izmišljotive. Ja njih ostavljam u njihovom blatu i tu će oni ostati i u narednom periodu. Nemam nikakvih problema sa svojim odbornicima. Juče na skupštini se vidjelo to koliko me podržavaju”, kazao je  Vučurević za “Moju Hercegovinu”.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link