Ponedjeljak, 27.01.2020
More
    Početna Vijesti

    Trebinjski Centar za socijalni rad: Počela isplata naknada iz odluke o proširenim pravima

    Podijeli:

    TREBINJE – Trebinjski Centar za socijalni rad isplatio je danas dio naknada iz odluke o proširenim pravima, čije je kašnjenje izazvalo nezadovoljstvo kod pojedinih korisnika.

    Borislav Grubač, direktor Centra za socijalni rad Trebinje (FOTO: Moja Hercegovina)
    Borislav Grubač, direktor Centra za socijalni rad Trebinje (FOTO: Moja Hercegovina)

    Jedna od korisnica ove naknade Senka Jeremić obratila se našem magazinu prije nekoliko dana ogorčena zbog toga što socijalna davanja nisu isplaćena još od novembra.

    – U novembru smo dobili samo dio naknade, u iznosu od 80 maraka, i to je bilo sve. Nije mi jasno šta je razlog za ovakvo kašnjenje, jer se ovo nije dogodilo otkad postoje socijalna davanja. Više nema nikakvog smisla da čekamo, jer mnogi žive od toga. Čekajući to, pitanje je kako je ko dočekao Novu godinu i Božić. Ja sam proslavila najžalosnije u ovo vrijeme. Žalosno je da se na ovo čeka, jer bi to trebalo da bude prioritet – rekla je Jeremić.

    Senka Jeremić (FOTO: Moja Hercegovina)
    Senka Jeremić (FOTO: Moja Hercegovina)

    Iz trebinjskog Centra za socijalni rad kažu da su danas isplatili kompletnu pomoć za zadovoljavanje povećanih higijenskih potreba, kao i jednokratne pomoći u novcu. Direktor Centra Borislav Grubač tvrdi da je razlog za kašnjenje isplata veliki broj nasljeđenih problema od ranijeg rukovodstva ove ustanove.

    – Prilikom preuzimanja dužnosti naslijedili smo veliki broj neriješenih pitanja. Kontinuirano i svakodnevno u narednom periodu predmete pojedinačno rješavamo u saradnji sa Gradskom upravom Trebinja. Probleme nastojimo da riješimo u skladu sa dinamikom priliva sredstava u gradski budžet i nadamo se u narednom periodu da ćemo angažovanjem svih zaposlenih gradske uprave i Centra za socijalni rad naići na redovnu isplatu – kaže Grubač za „Moju Hercegovinu“.

    Prema njegovim riječima, ostale naknade iz odluke o proširenim pravima biće isplaćene u najkraćem vremenskom roku, a očekuje da će isplata početi već naredne sedmice.

    Jelena Denda Borjan

    Podijeli:

    Izdvojene vijesti

    Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

    Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

    Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

    Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

    Eko fond “obasjao” MG Sunce

    Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

    POVEZANE VIJESTI