Početna  /  Trebinje: Oproštaj od Nenada Jeremića – Njegovo srce je kucalo za „Lea“
Hercegovina Trebinje

Trebinje: Oproštaj od Nenada Jeremića – Njegovo srce je kucalo za „Lea“

TREBINjE – Brojni prijatelji, rodbina, radne i sportske kolege, oprostili su se danas na komemorativnom skupu u Trebinju od Nenada-Neša Jeremića, koji je bio predsjednik sindikata Gradske uprave Trebinje i dugogodišnji fudbaler i trener Omladinske škole FK Leotara.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

O Nenadu je na komemoraciji govorio sportski radnik Đorđe Vučinić, istakavši da je Jeremić ostavio dubok sportski trag za sobom i da je mnogo razloga da njegovo ime bude zapisano zlatnim slovima u analima trebinjskog fudbala.

Njegova fudbalska priča, podsjetio je Vučinić, počela je na Bari u trebinjskim Mostaćima, a opsjednutost ovim sportom nije nikada prestala. Nastavio je da je prenosi i na mlađe generacije.

„Njegovo srce do posljednjeg otkucaja bilo je za našeg „Lea“. Na posljednjem treningu Nešo je bio pet dana prije smrti. Iako pod teškim lijekovima onaj njegov vječni osmijeh nije mu se skidao sa lica. Ne znam da li je i tog posljednjeg dana savjetovao mlade igrače, ali sigurno znam da i kad ga je bolest najvišim silama pritisla želio je da razgovara o fudbalu, posebno o „Leotaru“ i njegovim problemima i perspektivama. On je bio decenijama potpuno odan našem „Leotaru“ i nikada nije pao u iskušenje da o njemu govori hladne duše“, kazao je Vučinić u oproštajnom govoru.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

U ime sindikata, od Nenada Jeremića se oprostio Dragan Simović, predsjednik Regionalnog sindikata, koji je podsjetio na Jeremićevu svestranost i ljudskost, koju je, kako je kazao Simović, tkao u sve što je radio.

„Nikada mu lični interes nije bio prioritetan. To potvrđuje i činjenica da je često odbijao naknadu za svoj rad, koja mu je po zakonu pripadala. Sjetio sam se jedne rečenice  – Kad obaraju hrastove, šume ječe. Trebinje je u posljednje vrijeme izgubilo mnogo hrastova u koje zasigurno spada i naš Nešo. Ljestvica na njegovoj moralnoj i ljudskoj vertikali je bila na izuzetnoj i zavidnoj visini. Kako god da se Nešo zalagao za estetiku grada u kojem je rođen, odrastao i živio, tako je isto istrajavao da one najtananije vrijednosti morala, etičnosti, ugradi i izgradi u svojoj porodici, na svom radnom mjestu, kao i na svim ostalim životnim poljima“, rekao je Simović.

Podsjećamo, Nenad Jeremić umro je u ponedjeljak u 61. godini, nakon duže bolesti, a sahranjen je danas na gradskom groblju u Podgljivlju.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link