Početna  /  Trebinje: Druženje prvačića i policajaca u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”
Hercegovina

Trebinje: Druženje prvačića i policajaca u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”

TREBINJE – U osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Trebinju policijski službenici danas su održali predavanje prvačićima na temu bezbjednosti u saobraćaju i pritom im podijelili neophodne savjete kako se ponašati kao pješak u saobraćaju.

predavanje_cjb_tb
Foto: Moja Hercegovina

Portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje Jovana Cvijetić, kao osnovni razlog za ovakvu aktivnost navela je činjenicu da je septembar najrizičniji mjesec za najmlađe učesnike u saobraćaju.jovana_cvijetic_cjb1

“Odjedanput na ulicama je veliki broj đaka, veći je broj vozila, povećana je gužva i gustina sobraćaja na ulici. Zbog toga CJB Trebinje provodi akciju MUP-a pod nazivom zaštitimo djecu u saobraćaju, a akcija se realizuje tokom cijelog mjeseca septembra, kroz pojačano prisustvo policijskih službenika i kroz niz predavanja u Republici Srpskoj, time i u opštinama istočne Hercegovine, a za sve đake prvake”, kazala je Cvijetić.

Na predavanju su predstavljeni animirani filmovi i razne igre koje podučavaju najmlađe osnovce kako pravilno preći ulicu, šta je obilježeni pješački prelaz i kako poštovati svjetlosne saobraćajne znakove, a učenici su pokazali veliko interesovanje za ono što su im policajci prezentovali.

“Danas smo naučili svašta nešto. Naučili smo kako da prelazimo ulicu. Da trebaš da staneš na trotoar, pogledaš lijevo desno, pa opet lijevo desno”, rekla nam je Kristina.

Podsjećamo, CJB Trebinje sprovodi pojačanu kontrolu pješaka u saobraćaju u kojoj će se posebna pažnja obratiti na nepropisan prelazak ulice i nepoštovanje saobraćajne svjetlosne signalizacije. Akcija traje od 12. do 16. septembra. 

Miloš Bajović

47 Shares
47 Shares
Copy link