Početna  /  Trebinjcu Ljubiši Ninkoviću dvije godine zatvora zbog napada na policajca
Hercegovina Trebinje

Trebinjcu Ljubiši Ninkoviću dvije godine zatvora zbog napada na policajca

TREBINJE – Ljubiša Ninković iz Trebinja osuđen je na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva policajca Velibora Šetke, a kojeg je, kako stoji u presudi, napao sjekirom.

Okružni sud u Trebinju Foto: Moja Hercegovina
Okružni sud u Trebinju (Foto: Moja Hercegovina)

Presudom Vijeća Okružnog suda u Trebinju je oglašen krivim, a u izrečenu kaznu uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem je bio tri mjeseca počevši od 27. juna prošle godine, pišu Nezavisne novine.

“Presuda je donesena nakon što je optuženi Ljubiša Ninković, zajedno sa svojim braniocem, zaključio sporazum o priznanju krivice s Okružnim javnim tužilaštvom u Trebinju”, stoji u saopštenju iz trebinjskog Okružnog suda.

Zaključenim sporazumom Ninković je priznao da je 13. juna prošle godine ugrozio policajca Šetku, a koji ga je prethodnog dana kaznio za počinjeni prekršaj.

“Priznao je da je sjekirom udario u vjetrobransko staklo lijevih vrata vozila policajca, dok je ovaj sjedio u automobilu, a potom, kad je vozač izašao iz auta, novim zamahom sjekire napao oštećenog u pravcu njegovog vrata i glave”, saopštili su iz Okružnog suda u Trebinju.

Policajac se, kako stoji u presudi, od napada odbranio podizanjem svoje ruke.

Istom presudom optuženom je oduzeta sjekira kojom je napao policajca, dok je Šetki, na ime imovinskopravnog zahtjeva, dosuđen iznos od 876 KM.

“Taj iznos je optuženi dužan isplatiti oštećenom zbog pričinjene štete na vozilu”, pojasnili su iz Okružnog suda u Trebinju.

0 Shares
0 Shares
Copy link