Ponedjeljak, 20.01.2020
More
  Početna Istraga

  Todorović i Eko fond u centru nove velike afere u Srpskoj

  Podijeli:

  Odgovore na pitanja zašto mladi odlaze iz naše zemlje dok se pojedinci i firme povezane sa političkim partijama i njihovim predsjednicima ubrzano bogate, lijepo i slikovito nam prikazuje Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

  Naime, novembra mjeseca prošle godine Fond je donio odluku o dodjeli finansijskih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine, a same firme koje su dobile sredstva su krajnje sporne, neke od njih bez ijednog zaposlenog, pojedine koje posluju sa debelim finansijskim minusom i dugom prema poreskoj upravi, dok ima i onih koje su otvorene samo nekoliko mjeseci pred raspisivanje javnog konkursa za dodjelu više od tri i po miliona konvertibilnih maraka iz navedenog Fonda.

  Kako Moja Hercegovina ekskluzivno saznaje i Tužilaštvo Republike Srpske se interesuje za proces dodjele novca u Eko fondu. Mi ćemo u narednom periodu objavljivati detalje ove afere, jasno dokazujući tvrdnje za svaku spornu firmu posebno.

  Inače, direktor Eko fonda je Srđan Todorović, koji je i narodni poslanik ispred Socijalističke partije u skupštini Srpske, dok je predsjednik upravnog odbora Srebrenka Golić, koja je ujedno i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske.

  Fond za zaštitu životne sredine RS je od ranije poznat javnosti po zloupotrebama, jer je Zrinka Ivanković, kćerka nekadašnjeg ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Steve Mirjanića, u vrijeme očevog mandata zaposlena u Fondu, dok je  nekadašnji ministar rada i boračko- invalidske zaštite RS Milenko Savanović u ovoj instituciji zaposlio suprugu.

  Autor: Stefan Blagić

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI