Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Svjedok pokajnik adut tužilaštva na suđenju za ubistvo Marka Đerića u Trebinju

  Podijeli:

  Svjedok pokajnik Rajko Bovan svjedočiće na suđenju Miljanu Ratkoviću (29), Radovanu Andriću (19) i Daku Pikuli (29) iz Trebinja, koji su optuženi za ubistvo sugrađanina, kik-boksera Marka Đerića, saopšteno je u petak na pripremnom ročištu.

  (Foto: Moja Hercegovina / arhiva)
  (Foto: Moja Hercegovina / arhiva)

  – Specijalno tužilaštvo Republike Srpske će krivicu trojice optuženih dokazivati saslušavanjem 27 svjedoka i 10 vještaka – kazao je specijalni tužilac Dalibor Vrećo.

  Ratković se tereti da je direktni izvršilac zločina,  Andrić za sakrivanje oružja i Pikula za podstrekivanje na ubistvo.

  Suđenje je u Banjaluci, pošto je Pikula sin sudije Okružnog suda u Trebinju Milosava Pikule.

  Tužilac Vrećo je kazao da će mu za izvođenje dokaza trebati oko 10 dana, a za početak suđenja, koji je zakazan za 21. mart, najavio je, osim Bovana, saslušanje Stefana Kneževića i oca ubijenog Marka, Slobodana Đerića. Bovan, koji je svjedok pokajnik, prema optužnici je Ratkoviću telefonom javio kada je Đerić krenuo kući iz kafića “Merlot” u Trebinju. Odbrana trojice optuženih, advokati Goran Nešković, Milorad Ivošević i Veljko Ćivša najavili su da će im za izvođenje dokaza trebati po dan do dva. Oni su zatražili da im se u KPZ Banjaluka omogući da imaju direktnu komunikaciju sa svojim klijentima, što do sada nije bio slučaj i to im otežava pripremu odbrane.

  Ratkovića, Andrića i Pikulu tužilaštvo tereti za saučesništvo u ubistvu Đerića. U optužnici se navodi da je Đerića hicima iz automatske puške 24. maja 2015. godine oko 3.20 časova usmrtio Ratković u sačekuši ispred njegove zgrade u trebinjskom naselju Police. Andrić je nakon ubistva sakrio pušku kojom je Đerić ubijen. Pikula je označen kao podstrekač zločina, a prema optužnici ubistvo je počinjeno iz bezobzirne osvete.

  Izvor: Glas Srpske / Nebojša Tomašević

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI