Početna  /  Suđenje Nemanji Iliću – Na Marka pucano sa 80 cm, na Miloša Bajovića sa 1,7 m udaljenosti
Hercegovina

Suđenje Nemanji Iliću – Na Marka pucano sa 80 cm, na Miloša Bajovića sa 1,7 m udaljenosti

BILEĆA, TREBINJE – Suđenje Bilećaninu Nemanji Iliću (34), koji je optužen da je 14. jula 2015. hicem iz pištolja ubio svog sugrađanina Marka Bajovića (1986.), a njegovog brata Miloša (33) teško ranio, nastavljeno je danas u trebinjskom Okružnom sudu svjedočenjem vještaka.

Nemanja Ilić sa svojim braniocima Mirom Vučinić i Dragišom Jokićem
Nemanja Ilić sa svojim braniocima Mirom Vučinić i Dragišom Jokićem

Vještaci Tomislava Dragoljević i dr Veselka Bjelaković, koje su vještačile nalaze krvi i urina, kazale su kako je kod optuženog Nemanje Ilića konstatovano 1,92 promila alkohola u krvi, te 2,09 promila alkohola u urinu, dok je kod ubijenog Marka Bajovića pronađeno 1,43 promila alkohola u krvi.

– Prema ovim nalazima, Ilić je u trenutku kritičnog događaja bio u stadijumu srednjeg pijanstva, a ubijeni Marko Bajović u stadijumu lakog pijanstva – navele su Dragoljević i Bjelaković.

Svoj iskaz pred sudom danas je dao i Mladen Novaković koji je vještačio pištolj i čaure koje su izuzete sa mjesta kritičnog događaja. On je rekao da je u izuzetom pištolju „glok 17“ bilo ukupno deset metaka, dok je sa mjesta događaja izuzeto sedam čaura.

– Vještačenjem je utvrđeno da su izuzete čaure ispaljene iz izuzetog pištolja ‘glok 17’, promjera 9 milimetara – rekao je Novaković.

Na pitanje okružnog tužioca Žarka Milića da li je za ispaljivanje sedam metaka iz navedenog pištolja bilo potrebno pritisnuti oroz sedam puta, Novaković je odgovorio potvrdno.

Oštećeni Miloš Bajović (lijevo)
Oštećeni Miloš Bajović (lijevo)

Vještak Đorđe Odžaković vještačio je prisustvo barutnih čestica na rukama i odjeći Ilića i braće Bajović. On je rekao da su tragovi čestica koje mogu da potiču od baruta pronađeni na Ilićevim dlanovima, kao i na dlanovima i nadlanicama ubijenog Marka Bajovića.

– Na Ilićevoj majici uočena je poderotina na okovratniku sa lijeve strane, a na majici ubijenog Bajovića vidna su tri oštećenja, dva sa prednje i jedno sa zadnje strane, nastala od ulaza, odnosno izlaza projektila. Prisustvo barutnih čestica na majici Marka Bajovića pokazuje da je u njega pucano sa udaljenosti od oko 80 centimetara – rekao je Odžaković.

On je dodao da je majica Miloša Bajovića bila skoro sva natopljena krvlju, te da je na njoj bilo ukupno devet oštećenja od metaka, šest sa prednje i tri sa zadnje strane.

Prisustvom barutnih čestica na majici utvrđeno je da je u Miloša Bajovića pucano sa udaljenosti od oko 1,7 metara – naveo je Odžaković.

Podsjećamo, Bilećanin Nemanja Ilić (34) izjasnio se 10. novembra, u Okružnom sudu u Trebinju, da nije kriv za ubistvo svoga sugrađanina Marka Bajovića (1986.) i teško ranjavanje njegovog brata Miloša (33). On se u pritvoru nalazi od od 14. jula 2015. godine.

Suđenje Nemanji Iliću biće nastavljeno u ponedeljak, 30. januara, u 12 časova, u trebinjskom Okružnom sudu.

Jelena Denda Borjan

56 Shares
56 Shares
Copy link