Početna  /  Studentski centri objavljivali lične podatke studenata, pa brisali objave
Republika Srpska

Studentski centri objavljivali lične podatke studenata, pa brisali objave

????????????????????????????????????
21-og maja ove godine studentski centri u Republici Srpskoj objavili su informaciju da će svi studenti prilikom ponovnog useljenja u studentske domove biti obavezni da dostave nalaz sa testiranja na virus SARS-CoV-2, a da će im testiranje u lokalnim domovima zdravlja opština iz kojih dolaze biti besplatno.

Spiskove sa imenima studenata i datumima testiranja dostavljali su studentski centri, a prilikom dostavljanja istih javnosti su paralelno bili dostavljeni i lični podaci studenata.

“Objavili su Google drive dokument sa rasporedom testiranja studenata, ali sa svim ličnim podacima, od broja lične karte, JMBG-a, imena oca, adrese stanovanja, broja telefona, opštine i sve su stavili na Fejsbuk”, rekao nam je jedan od stanovnika Studentskog doma u Foči.

U međuvremenu, sat vremena prije same objave ovog teksta, link sa ličnim podacima studenata je obrisan, tako da trenutno nije dostupan ni raspored testiranja studenata.

Da li će studenti podnositi prijave protiv odgovornih u studentskim centrima za objavljivanje ličnih podataka za sada nije poznato.

Autor: Stefan Blagić

19 Shares
19 Shares
Copy link