Početna  /  Stolac: Maskirani razbojnici presreli vozilo i izboli mladića
Hercegovina

Stolac: Maskirani razbojnici presreli vozilo i izboli mladića

Dvije maskirane osobe u četvrtak su prepriječile put i uz prijetnju nožem izvršile razbojstvo nad osobom S.J.(1991) iz Prenja na magistralnom putu mjestu Poplat, opština Stolac, saopštio je MUP HNK-a.

Razbojnici su od S.J. tražili novac, ali im ga on nije dao te su ga potom fizički napali i nožem uboli u predjelu butine. Povrijeđeni je prevezen kolima Hitne pomoći u Dom zdravlja Stolac, a zatim na CUM Mostar radi daljnjeg liječenja.

S.J. je upravljao vozilom “folksvagen ap”, a u vozilu se nalazila i djevojka A.M. (1990). Sa svime je upoznato Odjeljenje krim policije, tužilac i sve policijske patrole na terenu.

Istoga dana, PU Mostar obratila se A.M. (1982) iz Mostara i prijavila da je maskirana osoba izvršila razbojstvo u prodavnici “Brojler” u Ul. Maršala Tita. NN osoba je otuđila novac iz blagajne i udaljila se u nepoznatom smjeru.

U četvrtak u PS Čitluk obratila se I.J. (1992) i prijavila kako joj je tokom protekle noći od strane nepoznate osobe iz obiteljske kuće u mjestu Bijakovići otuđen novac i određena količina zlata veće vrijednosti. Na mjestu događaja izvršen je uviđaj, a istragu vodi policija.

0 Shares
0 Shares
Copy link