Početna  /  Stevandić: SDS-u se priviđa da sam došao helikopterom, a meni da je Bosić bio u Dobrovoljačkoj
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Vijesti

Stevandić: SDS-u se priviđa da sam došao helikopterom, a meni da je Bosić bio u Dobrovoljačkoj

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, demantovao je navode odbora SDS-a u Tesliću da je 19. avgusta došao u Banju Vrućicu helikopterom Vlade Srpske.

Nenad Stevandić (Foto: Moja Hercegovina)
Nenad Stevandić (Foto: Moja Hercegovina)

Prema navodima teslićkog SDS-a, Stevandić je u Banjoj Vrućici proveo pola sata, a helikopter Vlade Srpske ga je čekao dok završi svoje predizborne dogovore, nakon čega ga je vratio u Banjaluku.

– Poznato je da ministri u Vladi Republike Srpske i drugi funkcioneri SNSD-a redovno zloupotrebljavaju i helikoptere Vlade Republike Srpske i službena vozila u svrhu stranačkih sastanaka, skupova i aktivnosti. Sada je jasno da i pojedini „preletači” koji se u javnosti predstavljaju kao neutralni, otvoreno koriste usluge helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske, za koga drugog nego za svoje nalogodavce – Milorada Dodika i SNSD, koji ove popularno nazvane „papke” ili preletače plaćaju budžetskim sredstvima građana, čak i do te mjere da radi konspiracije helikopter Vlade „kruži” u vazduhu i troši gorivo dok se ne obavi stranački sastanak – navodi se, između ostalog, u saopštenju SDS-a Teslić.

Međutim, Stevandić za „Moju Hercegovinu“ tvrdi da je u Banju Vrućicu došao preko Čelinca, Kotor Varoša i Borja privatnim automobilom sekretara Nevena Stanića koji ga je i vozio.

– Došao sam u centar Teslića na trg, a skup je održan u sali, 50 metara od centra. Niko nije išao u Banju Vrućicu i niko nije došao helikopterom – tvrdi Stevandić.

Razloge za ovakve optužbe iz SDS-a Teslić Stevandić vidi u tome što je, kako kaže, Ujedinjena Srpska dala podršku Draganu Bogdaniću.

– Pošto je Ujedinjena Srpska ranije u Tesliću podržala Dragana Bogdanića, onda su iz bijesa i razočarenja kolege na taj način pokušaće da se osvete. I odmah da im kažem da im se to prividilo i da im je to loš način komunikacije. Nikad se nisam helikopterom vozio u Banju Vrućicu, a ta vrsta maloumnosti prlja ljude koji voze taj helikopter i koji su mi lični prijatelji – kazao je Stevandić.

On je dodao da se „i njemu prividilo par puta da je u Dobrovoljačkoj vidio Bosića i Milićevića iz Teslića, ali da se izvinjava, jer nisu bili tamo“.

Jelena Denda

0 Shares
0 Shares
Copy link