Nedjelja, 26.01.2020
More
  Početna Komentari

  Srđan Puhalo: Dokle više Predsjedniče?

  Podijeli:

  Već treću godinu stojimo na braniku Republike Srpske, neispavani smo, umorni, napeti i nervozni. Dokle više Predsjedniče?

  Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)
  Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

  Predsjedniče Dodik,

  Piše: Srđan Puhalo / Frontal.ba)
  Piše: Srđan Puhalo / Frontal.ba (Foto: Prime.ba)

  Da raščistimo odmah na početku: ili hapsi odmah bagru koja hoće nelegalno i nasilno da te smijeni i preuzme vlast u Republici Srpskoj, ili više ne zaje*avaj Srbe raznim teorijma zavjere, ionako smo dovoljno sluđeni.

  Iskreno, ova priča predugo traje da bi više iko vjerovao u nju.

  Sjećam se 2013. godine i najave neke zavjere iz Minhena. Onda ste 2014. godine sebe poistovjetio sa Miloševićem i Gadafijem, a centar zavjere prebacio u Budimpeštu, a Amerikance optužio da ti rade o glavi. Potom si štab zavjerenika premjestio na onaj famozni drugi sprat u hotelu Tuzla. Sjećam se i onih znački sa kojima se Nikola Špiriću u avgustu 2014. godine pred izbore blamirao na konferenciji za štampu.

  Onda si pustio s lanca razne domaće „eksperte za obojene revolucije“ tipa Karganović, Ćeranić, Kozomara, Galijašević, Nenad Kecmanović, Srđa Trifković da najavljuju haos na svaka tri mjeseca i filuju paranojom Srbe bez bilo kakvih opipljivih dokaza. Kada si njih potrošio, ponudio si nam „eksperte“ iz Srbije i regiona: Lazanskog, Anđelkovića, Raduna, Stamenkovskog, Rakovića i Filimonove da nas oni zaje*avaju i sluđuju.

  Sjećam se i onog „naučnog skupa“ iz aprila 2014. godine pod nazivom “Obojene revolucije kao instrument geopolitičke transformacije” u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) na kojem su većina gore pobrojanih donijeli dokument “Banjalučka deklaracija: prijedlog mjera za zaštitu Republike“ sa vrlo praktičnim i ubojitim preporukama.

  Danas smo došli do toga da je opozicija postala izdajnička iako za nju glasa skoro jednak broj građana kao i za SNSD kojeg ti vodiš. Došli smo do toga da opozicija „kuje“ zavjere protiv tebe, iako svaki svoj korak najavi na konferencijijama za medije i izjavama za medije. Počeli smo od zavjereničkog štaba u Minhenu, preko Budimpešte i Tuzle i stigli do obuke na Jahorini.

  Pošto je Jahorina u Republici Srpskoj, očekujem da naše službe imaju kontrolu nad tom teritorijom i pretpostavljam da imaju snimke i transkripte njihovih razgovora i planova, imena zavjerenika i njihovih pomagača, imena instruktora i zemlje iz kojih dolaze, žiro račune gdje im liježu pare kojima će se finansirati ta revolucija, imena nevladinih organizacija i pojedinaca koje sve to podržavaju, pa da im se napokon naje*emo mile majke izdajničke.

  Već treću godinu stojimo na braniku Republike Srpske, neispavani smo, umorni, napeti i nervozni. Dokle više Predsjedniče?

  Ako nemaš takve dokaze prestani da nas zaje*avaš i posveti se rješavanju problema koji muče običnog građanina Republike Srpske, a koje Vlada Republike Srpske ne zna i ne može da riješi, a to su su: nezaposlenost, male plate i penzije, neviđena korupcija i kriminal, loše zdravstvo i školstvo, mali natalitet i odlazak mladih.

  Ako nešto skorije ne uradiš neće ti trebati strani centri moći, opozicija, nevladine organizacije i Ranka Mišić da Srbe iz Republike Srpske izvedu na ulicu. I sam znaš da su Srbi najopasniji kada su neorganizovani i spontani.

  I da na kraju, teško je povjerovati da će Srbi bilo šta raditi pa makar i smjenjivati vlast u svetom januaru, tada jedemo, pijemo i odmaramo.

  Tvoj

  Srđan Puhalo

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI