Srđan Puhalo: Dokle više Predsjedniče?

Već treću godinu stojimo na braniku Republike Srpske, neispavani smo, umorni, napeti i nervozni. Dokle više Predsjedniče?

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)
Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

Predsjedniče Dodik,

Piše: Srđan Puhalo / Frontal.ba)
Piše: Srđan Puhalo / Frontal.ba (Foto: Prime.ba)

Da raščistimo odmah na početku: ili hapsi odmah bagru koja hoće nelegalno i nasilno da te smijeni i preuzme vlast u Republici Srpskoj, ili više ne zaje*avaj Srbe raznim teorijma zavjere, ionako smo dovoljno sluđeni.

Iskreno, ova priča predugo traje da bi više iko vjerovao u nju.

Sjećam se 2013. godine i najave neke zavjere iz Minhena. Onda ste 2014. godine sebe poistovjetio sa Miloševićem i Gadafijem, a centar zavjere prebacio u Budimpeštu, a Amerikance optužio da ti rade o glavi. Potom si štab zavjerenika premjestio na onaj famozni drugi sprat u hotelu Tuzla. Sjećam se i onih znački sa kojima se Nikola Špiriću u avgustu 2014. godine pred izbore blamirao na konferenciji za štampu.

Onda si pustio s lanca razne domaće „eksperte za obojene revolucije“ tipa Karganović, Ćeranić, Kozomara, Galijašević, Nenad Kecmanović, Srđa Trifković da najavljuju haos na svaka tri mjeseca i filuju paranojom Srbe bez bilo kakvih opipljivih dokaza. Kada si njih potrošio, ponudio si nam „eksperte“ iz Srbije i regiona: Lazanskog, Anđelkovića, Raduna, Stamenkovskog, Rakovića i Filimonove da nas oni zaje*avaju i sluđuju.

Sjećam se i onog „naučnog skupa“ iz aprila 2014. godine pod nazivom “Obojene revolucije kao instrument geopolitičke transformacije” u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) na kojem su većina gore pobrojanih donijeli dokument “Banjalučka deklaracija: prijedlog mjera za zaštitu Republike“ sa vrlo praktičnim i ubojitim preporukama.

Danas smo došli do toga da je opozicija postala izdajnička iako za nju glasa skoro jednak broj građana kao i za SNSD kojeg ti vodiš. Došli smo do toga da opozicija „kuje“ zavjere protiv tebe, iako svaki svoj korak najavi na konferencijijama za medije i izjavama za medije. Počeli smo od zavjereničkog štaba u Minhenu, preko Budimpešte i Tuzle i stigli do obuke na Jahorini.

Pošto je Jahorina u Republici Srpskoj, očekujem da naše službe imaju kontrolu nad tom teritorijom i pretpostavljam da imaju snimke i transkripte njihovih razgovora i planova, imena zavjerenika i njihovih pomagača, imena instruktora i zemlje iz kojih dolaze, žiro račune gdje im liježu pare kojima će se finansirati ta revolucija, imena nevladinih organizacija i pojedinaca koje sve to podržavaju, pa da im se napokon naje*emo mile majke izdajničke.

Već treću godinu stojimo na braniku Republike Srpske, neispavani smo, umorni, napeti i nervozni. Dokle više Predsjedniče?

Ako nemaš takve dokaze prestani da nas zaje*avaš i posveti se rješavanju problema koji muče običnog građanina Republike Srpske, a koje Vlada Republike Srpske ne zna i ne može da riješi, a to su su: nezaposlenost, male plate i penzije, neviđena korupcija i kriminal, loše zdravstvo i školstvo, mali natalitet i odlazak mladih.

Ako nešto skorije ne uradiš neće ti trebati strani centri moći, opozicija, nevladine organizacije i Ranka Mišić da Srbe iz Republike Srpske izvedu na ulicu. I sam znaš da su Srbi najopasniji kada su neorganizovani i spontani.

I da na kraju, teško je povjerovati da će Srbi bilo šta raditi pa makar i smjenjivati vlast u svetom januaru, tada jedemo, pijemo i odmaramo.

Tvoj

Srđan Puhalo

Autor