Početna  /  ”Sedmo nebo” na petak trinaesti promoviše prvi spot – Nikad nećemo svirati tuđe pjesme jer to nije rokenrol!
Kultura

”Sedmo nebo” na petak trinaesti promoviše prvi spot – Nikad nećemo svirati tuđe pjesme jer to nije rokenrol!

Trebinjski bend ”Sedmo nebo” od prve svirke privlači veliku pažnju, a iz nastupa u nastup sve su uigraniji, energičniji i u svakom smislu kvalitetniji. Bend je nedavno napustio Igor Mihajlović pa ”Sedmo nebo” sada funkcioniše kao trojka i to im odlično stoji. Trio kaže da su zadovoljni svojim radom i pozivaju sve ljubitelje tvrdog zvuka da 13.12. u petak dođu u Dom mladih na promociju njihovog prvog spota koji je urađen za pjesmu ”Trip”. Kažu da su definisali zvuk, te da je od četrdesetak autorskih pjesama definisanje zvuka ”preživjelo” svega trinaest, od kojih će trebinjska publika neke moći čuti premijerno na koncertu koji počinje u 20 časova. Oni su za internet magazin ”Moja Hercegovina” govorili o samoj svirci, spotu ali i o planovima. Kako se u cijelu priču o bendu ubacila nedoumica vezana za to da li ima lektira u Tehničkoj školi, saznaćete ukoliko tekst pročitate do kraja.

Bend ”Sedmo nebo” od svog nastanka ima svoje ”sklonište” i muzičku oazu pomoću koje stižu pravo na sedmo nebo. ta oaza se nalazi u trebinjskom Domu mladih gdje Mitar, Filip i Milan iznajmljuju prostor i stvaraju. Na petak trinaesti (13.12. tekuće godine) u velikoj sali Doma mladih predstaviće publici novi zvuk, tačnije zvuk kojim su odlučili da se bave, a ovom prilikom će premijerno biti prikazan i spot za pjesmu ”Trip”. Za početak razgovora, Mitar Karadeglić, frontmen benda govorio nam je o samoj svirci i određenim promjenama zvuka.

”Petak, trinaesti decembar, velika sala Doma mladih, svirka i promocija spota za pjesmu ”Trip”, u 20 časova, ulaz dvije marke. Na albumu još uvijek ne radimo ali krećemo uskoro, kad skupimo malo para. Što se tiče svirke, biće i novih pjesama, promijenili smo stil sviranja, pronašli smo se u nekom rokenrolu sa rifovima, koji smo i prije furali ali ranije smo uz to imali još svega, teškog panka, hevi metala, treša, u zadnje vrijeme i regea, onda smo nedavno odlučili da počnemo da furamo jedan stil jer dovoljno sviramo zajedno da možemo skontati šta nam otprilike svima odgovara i leži. Sada tu ima i baladičnog rokenrola, ali i tvrdog, distorzičnog, pa su i neke pjesme koje publika zna i pamti obrađene u tom stilu. Tekstovi su ostali isti, promijenili smo melodiju a napravili smo i neke potpuno nove pjesme.” – kaže Mitar.

Na pitanje da li je danas otežavajuća ili olakšavajuća okolnost autorski rad, Mitar nema dilemu:

”Pa to jeste otežavajuća okolnost, ali je nama autorski rad 100% bitan i to nećemo mijenjati. Nikada nećemo krenuti sa tuđom muzikom jer to nije rokenrol.”

Basista Filip Petrović govorio je o promjenama u postavi i o tome koliko su se pronašli u formaciji trojke.

”Pa u suštini sve se to dešavalo sa razlogom, jednostavno kada sa nekom osobom ne funkcioniše onako kako očekujete, te stvari su neizbježne. Sada radimo kao trojka i mislim da sada zvučimo bolje nego ikad, funkcionišemo dobro i leži nam.” – zadovoljan je Filip zvukom i radom benda.

Najmlađi član benda, bubnjar Milan Pikić, od ove školske godine je učenik Tehničke škole u Trebinju. S obzirom da do sada još nisu imali lektiru, imao je dilemu da li uopšte u ovoj školi ima lektire, pa je tragom odgovora pitao basistu Filipa, koji je treći razred Tehničke škole, da li će i kada biti lektira. Mučen misterijom zvanom ”Ima li lektire u Tehničkoj školi”, kratko je za internet magazin ”Moja Hercegovina” govorio o očekivanjima uoči svirke i o spotu koji su radili sami uz pomoć prijatelja.

”Nadam se da će svi biti zadovoljni jer smo spot radili sami, sa našim prijateljima, Jelenom Gašić i Jankom Gašićem, kojima se ovim putem, u ime benda, zahvaljujemo na pomoći. Spot za pjesmu ”Trip” je rađen jer je ta pjesma dobro prošla kod publike, a nadamo se da će i ostale pjesme naići na dobar prijem jer smo konačni našli neki svoj zvuk.” – rekao je Milan za kraj.

Gdje su mladi tu je i šala, što bi rekli stari, a na probama ove trojke, pored marljivog rada definitivno ne nedostaje šale. Izuzetno koncentrisani na ono što rade, uzevši u obzir njihove godine reklo bi se i preozbiljni u pristupu, što je svakako za svaku pohvalu. Publici su se već predstavili kao trojka, a potpisnik ovih redova potvrđuje da sada zaista zvuče bolje nego ikad, kao što iz svirke u svirku podiužu ljestvicu, ne namjeravajući stati. Iza ovih talentovanih muzičara je marljiv rad a ispred njih je sigurno neko zvjezdano muzičko nebo, možda baš sedmo. Stoga nema sumnje da će publika u velikom broju doći da podrži bend ”Sedmo nebo” i premijerno pogleda spot za pjesmu ”Trip”. Za kraj, kako mlađani bubnjar Milan ne bi više ”razbijao glavu” pitanjem kad će i hoće li biti lektire, apelujemo na profesoricu da što prije riješi Milanovu dilemu, jer rokeri svakako vole čitati.

Igor Svrdlin

0 Shares
0 Shares
Copy link