Početna  /  SDS, SNSD, SP, US i DNS zajedno na protestu ispred CIK-a
Republika Srpska

SDS, SNSD, SP, US i DNS zajedno na protestu ispred CIK-a

Foto: N1
Više od 200 okupljenih iz Bratunca iz Ujedinjene Srpske, SNSD-a, SDS-a, SP i DNS, danas su ispred zgrade Centralne izborne komisije (CIK) i traže da se tri mjeseca nakon održanog referenduma poništi mandat načelnika Opštine Bratunac Srđana Rankića.

“Spasiće nas bijede, oduzmite mandat načelniku Rankiću”, piše na jednom od plakata,.

“Odblokirajte Opštinu Bratunac, ovako više ne može, istjerajte kriminalnu grupu, optužnice su podignute, sve se zna”, još je jedan od natpisa.

Marko Mrkajic, predsjednik OO SNSD Bratunac je rekao da definitivno Opština Bratunac ne može da funkcioniše na ovaj način, te uputio molbu CIK-u.

“Molim predstavnike CIK-a, da ne reagujemo radikalnije. Oni samo trebaju da verifikuju jer je kompletna procedura referenduma bila u nadležnosti Komsije RS, sve što treba je da oduzmu mandat opozvanom načelniku i raspišu nove izbore”, naglasio je Mrkajić.

Interesantno je da su SDS, SNSD, SP i US  zajedno okupljeni u ovome. Mrkajić navodi da je široka koalicija, a da u Bratuncu su okupljeni i složni oko jedne stvari, a to je da se uradi nešto za Opštinu i da se skloni Rankić.

Radenko Milanović iz SDS-a je istaknuo da je generalan stav i sve su stranke zajedno učestvovale u opozivu.

“On je imao uz sebe i još dvije partije jer je prisvajao Socijalističku partiju Petra Đokića i taj neki njegov pokret. Sve vrijeme mi trpimo”, kazao je Milanović.

Podsjećamo,  Rankić je 7. avgusta opozvan na referendumu sa 3.110 glasova za i 2.697 glasova protiv. Na referendum o opozivu načelnika  izašlo 7.116 građana.

Izvor: N1

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap