Početna  /  SDS i PDP će uputiti inicijativu za smjenu Ilića
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

SDS i PDP će uputiti inicijativu za smjenu Ilića

Klub poslanika SDS-a i PDP-a spremio je i sutra će i formalno predati inicijativu za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića, a očekujemo i da reaguje MUP Republike Srpske jer je riječ o krivičnom djelu za koje je Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana i zatvorska kazna do dvije godine – istakla je Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

„Takvo bahaćenje, ruganje narodu i mjerama za sprečavanje širenja pandemije, zaslužuju svaku vrstu sankcija. Većina građana Republike Srpske nije svojim roditeljima pokucala na vrata i čestitala Vaskrs, niti ih je vidjela dva mjeseca, poštujući preporuke i mjere, i štiteći zdravlje drugih“, kazala je Pandurević.

S druge strane, naglašava Pandurević, zamjenik ministra civilnih poslova, u vrijeme zabranjenih okupljanja, okuplja veću grupu, krše policijski čas i propise o obaveznoj fizičkoj distanci i nošenju maski i rukavica, i još sve to drsko prenose preko društvenih mreža.

„Ne samo da se narugao svim građanima Republike Srpske, poručujući im da za njega ne važe propisi Republičkog štaba za vanredne situacije, nego je i ugrozio zdravlje drugih. Da apsurd bude veći, u isto vrijeme njegov partijski šef okrivljuje Federaciju za širenje virusa u Republici Srpskoj!“ – istakla je član Glavnog odbora SDS.

Pandurević kaže da je nažalost trebalo da stavimo maske da bi maske pale.

„Šta se drugo moglo očekivati kada za zamjenika ministra izaberu čovjeka kojem inspektori Poreske uprave redovno pronalaze aparate za ilegalno klađenje!?“, upitala je Pandurević.

Ona je naglasila da je pandemija pokazala da je tzv. ”srpska reprezentacija” najveća srpska bruka i opasnost čak i po zdravlje i živote ljudi.

„Predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegeltiji, kapitenu, još uvijek pokazuju put do kabineta koliko je često na poslu, a pandemiju je prespavao, dok mu drugi članovi srpske reprezentativne bruke prave korona zabave, a bošnjački i hrvatski ministri rade šta hoće“, zaključila je Aleksandra Pandurević.

15 Shares
15 Shares
Copy link