Početna  /  Salihović napustio ročište nakon odbijanja zahtjeva da saslušanje tužilaca bude javno
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Salihović napustio ročište nakon odbijanja zahtjeva da saslušanje tužilaca bude javno

Suspendovani glavni tužilac Goran Salihović napustio je sjednicu Disciplinske komisije VSTV-a, nakon što je odbijen njegov zahtjev da saslušanje tužilaca Tužilaštva BiH, kao svjedoka bude javno.

goran-salihovic

Salihović je prije jutrošnjeg ročišta kazao da će tražiti da svjedočenja tužilaca Dubravka Čampare, Boža Mihajlovića, Mirze Hukeljića i Eldine Biuk budu javna.

Ipak, Disciplinska komisija nije dozvolila prisustvo novinara i zainteresiranih građana, nakon čega je Salihović napustio ročište.

Salihović je nakon toga novinarima poručio da i dalje vjeruje da se protiv njega vodi politički postupak i da politika ima uticaja na pravosuđe.

Prvostepena Disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH zakazala je za danas ročište u postupku koji se vodi protiv suspendovanog glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Prethodno ročište, kada je bilo predviđeno svjedočenje tužilaca Tužilaštva BiH BiH Boža Mihajlovića, Dubravka Čampare, Mirze Hukeljića i Eldine Biuk, a koje je trebalo biti održano 31. januara, odgođeno je zbog bolesti optuženog.

Predsjednik Disciplinske komisije Mahmut Švraka rekao je tada na početku ročišta da je Komisija dobila dopis Tužilaštva BiH kojim ih obavještava da se protiv Salihovića vodi i krivični postupak u kojem su ovi svjedoci Disciplinske komisije, ujedno, i njihovi svjedoci.

Zbog toga će, naveo je Švraka, ispitivanje četiri tužioca BiH, vjerovatno, biti zatvoreno za javnost.

0 Shares
0 Shares
Copy link