Početna  /  Republički Štab za vanredne situacije: Policijski čas za Đurđevdan od 15 časova, dozvola rada ugostiteljskih objekata od 11.5.
Republika Srpska

Republički Štab za vanredne situacije: Policijski čas za Đurđevdan od 15 časova, dozvola rada ugostiteljskih objekata od 11.5.

Republički Štab za vanredne situacije je na 31. sjednici donio odluke koje se tiču policijskog časa, dozvole kretanja starijim od 65 godine kao i dozvolu rada ugostiteljskim i ostalim objektima, uz obavezno poštovanje propisanih mjera i preporuka.

Radovan Višković, predsjedavajući Štaba za vanredne situacije Republike Srpske rekao je danas, nakon 31. sjednice Republičkog Štaba za vanredne situacije, da su donesene nove mjere, kao i to da su neke dosadašnjih mjera relaksirane.

Sutra, 6. maja, policijski čas biće sproveden od 15:00 do 5:00 narednog dana, a od četvrtka, 7. maja svakodnevna zabrana kretanja biće od 22:00. Ova zabrana kretanja biće na snazi sve dok mišljenje struke ne kaže drugačije.

Takođe je odlučeno da se od 11.5. starijim od 65 godina dozvoli svakodnevni izlazak između 7 i 13 časova.

Saopšteno je da se obaveza nošenja rukavica na otvorenom ukida, dok odluka o obaveznom nošenju maske ostaje na snazi. Odluka o obaveznom nošenju maske i rukavica u zatvorenom ostaje na snazi.

Od 11.5. biće omogućen rad ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, privatnih ordinacija, predškolskih ustanova, uz obavezno poštovanje donesenih mjera i preporuka.

I dalje na snazi ostaje zabrana rada pozorišta, bioskopa, igraonica…

 

30 Shares
Copy link
Powered by Social Snap