Početna  /  Reakcije gradonačelnika Doboja na optužbe o izbornim prevarama: Laž je da je bilo bilo kakvih malverzacija u Doboju?!
Izdvajamo Republika Srpska

Reakcije gradonačelnika Doboja na optužbe o izbornim prevarama: Laž je da je bilo bilo kakvih malverzacija u Doboju?!

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je laž da ne postoje vreće i pečati neiskorištenih listića, kao što je to izjavio predsjednik Centralne izborne komisije Suad Arnautović.

Ističe da je laž je da je bilo bilo kakvih malverzacija u Doboju.

“Predsjednik CIK-a  Suad Arnautović je iznio niz laži. Sav materijal iz Doboja poslat je u skladu sa zakonom i propisima, te pozivamo CIK da prvo otvori vreće iz Doboja i uvjeri se da je to tako. Na snazi je specijalni rat, te je sada jasno da se Doboj pominje u negativnom kontekstu samo zato što je veliki broj Dobojlija podržao Dodika”, navodi Jerinić.

Na svom fejsbuk profilu je objavio otvoreno pismo Suadu Arnautoviću u kome ističe da je Arnautović zanemario činjenicu da je GIK Doboj sve radio po instrukcijama i uputama CIK-a.

“Tokom primopredaje materijala, sve je navedeno, a Vi ste svjesno i namjerno ćutali do dana prebrojavanja. Iznijeli ste takvu lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija, da ja, prvi čovjek grada nemam pravo ćutati na iste”, ističe Jerinić naglašavajući da će ukoliko se ne budu prvo prebrojavali glasovi nego poništili izbori u Doboju, Arnautović moći da očekuje peticiju 20.000 Dobojlija ka PD PS BiH za njegovu smjenu, kolektivnu tužbu 20.000 Dobojlija protiv Arnautovića, kao i protest 20.000 Dobojlija ispred CIK-a.

Jerinić ističe da opozicija u Doboju ima ukupno 3.629 glasova i pita se zašto im Arnautović i CIK vjeruju.

Podsjećamo, juče je predsjednik CIK-a rekao da u Doboju sa 61 biračkog mjesta CIK-u nisu vraćene vreće sa neiskorištenim listićima.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je, reagujući na to, izjavio da se radi o “nevjerovatnim činjenicama, o najcrnjem mogućem scenariju, moguće izborne prevare i krađe koje niko nije mogao da zamisli”.

“U Doboj je došlo preko 62.000 glasačkih listića, trebalo bi biti vraćeno 30.000, a to su neiskorišteni listići koji su poništeni ili dopisani ili zamijenjeni”, rekao je Borenović.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je, podsjećamo, donijela odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsjednika Republike Srpske zbog “neregularnosti i matematičkih nelogičnosti”, kao i odluku da se izvrši ponovno brojanje glasova sa 45 redovnih biračkih mjesta za skupštine kantona, Parlament FBiH i BiH te NSRS, a sve zbog utvrđenih nepravilnosti.

Ove odluke Centralne izborne komisije izazvale su brojne reakcije u Republici Srpskoj.

Izvor: Gerila

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap