Početna  /  Prvorođena beba u Trebinju darovana zlatnikom
Hercegovina Trebinje

Prvorođena beba u Trebinju darovana zlatnikom

U trebinjskom porodilištu u 2016. godini prva je zaplakala Natalija Nožica. Roditelji, Vesna i Živko od sada će na Božić imati razlog više za slavlje. Natalija je, carskim rezom na svijet došla 7. januara u 21 čas i 10 minuta.

Odbornik Lazar Vučković, Vesna i Natalija Nožica (Foto: Moja Hercegovina)
Odbornik Lazar Vučković, Vesna i Natalija Nožica (Foto: Moja Hercegovina)

Kao prvu bebu koja je rođena u novoj godini Grad Trebinje ju je darovao zlatnikom, a iz gradskog budžeta za Nataliju i sve bebe koje se rode u Trebinju ove godine biće obezbijeđeno 500 maraka.

Odbornik trebinjske Skupštine Lazar Vučković u ime Grada Trebinja jutros je posjetio majku Vesnu u trebinjskom porodilištu, poželio joj brz oporavak, te naglasio kako Trebinje, simboličnim poklonima za novorođenčad, nastoji da pruži podršku rastu nataliteta.

“Kao i prethodnih godina darovali smo prvorođenu bebu. Jesmo ove godine malo čekali, ali dobro. Na veliki praznik smo dočekali prvu bebu. Mi se nadamo da će u ovoj godini biti rođeno više djece nego u prethodnoj godini. Želim da se roditelji koji imaju u planu još djece, potrude što više kako bi obogatili naš grad, da Trebinje opet bude grad mladosti, a ne grad starih”, istakao je Vučković.

Doktorka Sandra Knežević, koja je porodila majku Vesnu kaže da je beba zdrava i da je porod prošao u najboljem redu.

“Beba je bila ugrožena, rođena je prije vremena, pa smo se zbog toga odlučili da porod obavimo operativnim putem. Rodila se zdrava beba od 3 kilograma i 300 grama, dugačka 54 centimetra. Majka i beba su dobro. Ja se iskreno nadam da će biti više poroda u ovoj godini”, kazala je Knežević.

Odbornik Lazar Vučković i doktorka Sandra Knežević
Odbornik Lazar Vučković i doktorka Sandra Knežević (Foto: Moja Hercegovina)

Majka Vesna se još uvijek oporavlja. Kratko je kazala da je Natalija prvo dijete nje i njenog supruga, da je presrećna, te da u planu imaju proširenje porodice.

Na prvu ovogodišnju bebu čekalo se cijelu sedmicu, a u prethodna dva dana u trebinjskom porodilištu su rođena dva dječaka, dok se na jedan porod još čeka.

Prvi dječak u novoj godini je rođen 8. januara, a drugi će rođendan slaviti kada i Republika Srpska, 9. januara.

Nikolija Bjelica

 

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Neka je sa srecom i uzdravlje roditeljima i cjeloj porodici. Hercegovci ako sami ne shvatite sta znaci znacaj porodice i muska duznost onda nemamo sta pricati.

0 Shares
0 Shares
Copy link